Universiteit Leiden

nl en

Bacheloronderwijs

Door kwalitatief goed onderwijs, een breed aanbod van bacheloropleidingen en persoonlijke begeleiding in een sfeervolle studentenstad biedt de Universiteit Leiden jou de ideale basis voor een wereldtijd én een wereldcarrière.

Breed opleidingsaanbod

Studenten hebben bij de Universiteit Leiden uit een breed aanbod van ruim 50 bacheloropleidingen in de mooie historische steden Leiden én Den Haag. Ze volgen colleges en doen onderzoek naar maatschappelijk relevante onderwerpen onder de hoede van docenten en hoogleraren van internationale kwaliteit. Kleinschaligheid, contact met diverse culturen en vernieuwende leermethodes kenmerken ons onderwijs. Netwerken kan volop binnen onze universiteit waar studenten en docenten uit de hele wereld elkaar ontmoeten. Op onze universiteit is iedereen welkom die het beste uit zichzelf en de ander wil halen.

Persoonlijk en uitdagend onderwijs

De Universiteit Leiden telt ruim 34.000 studenten. Toch zijn studenten bij ons geen nummer, maar kennen de docenten hun bij naam. Ook doen zij er alles aan om ze zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we ze uit als ze meer kunnen én willen. Daarom bieden we honours onderwijs voor getalenteerde en gemotiveerde studenten, kunnen ze studeren in het buitenland en hebben ze een ruim aanbod van minoren. Daarnaast kunnen ze meedoen met hoogwaardig onderzoek naar maatschappelijk relevante onderwerpen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.