Universiteit Leiden

nl en

Activiteiten op de universiteit

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moeten leerlingen veel uitzoeken. De Universiteit Leiden begeleidt hen met evenementen die zijn toegespitst op de verschillende fases van hun keuzeproces.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

De Universiteit Leiden biedt meerdere evenementen aan om scholieren te ondersteunen bij hun studiekeuze. Er zijn evenementen voor alle soorten fases van het besluitvormingsproces: van algemene oriëntatie tot verdieping binnen een specifieke opleiding.

Open Dagen: bedoeld voor een brede oriëntatie. Scholieren kunnen op één dag kennismaken met alle bacheloropleidingen van de universiteit door middel van het bijwonen van opleidingspresentaties en het bezoeken van een informatiemarkt.

Proefstuderen: een nadere kennismaking met een specifieke opleiding van de universiteit. Scholieren bezoeken een opleiding, nemen deel aan een college en bespreken van tevoren gemaakte opdrachten. Docenten en studenten staan klaar om vragen over een opleiding te beantwoorden.

Meeloopdagen: Sfeer proeven en les volgen samen met echte studenten, om te ervaren hoe een 'gewone'dag op de universiteit verloopt. Deelnemers kunnen ook vragen stellen aan docenten en scholieren,

Via het uitgebreidere overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten op de universiteit kunnen u en uw leerlingen zelf bepalen welk evenement het meest geschikt is binnen hun keuzeproces.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.