Universiteit Leiden

nl en

Activiteiten op de universiteit

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moeten leerlingen veel uitzoeken. De Universiteit Leiden begeleidt hen met evenementen die zijn toegespitst op de verschillende fases van hun keuzeproces.

De Universiteit Leiden biedt meerdere evenementen aan om scholieren te ondersteunen bij hun studiekeuze. Er zijn evenementen voor alle fases van het besluitvormingsproces: van algemene oriëntatie tot verdieping binnen een specifieke opleiding.

Open Dagen: Zijn de leerlingen nog in de beginfase van hun keuzeproces en willen ze meer weten over hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden en welke bacheloropleiding ze kunnen volgen? Dan is een bezoek aan de Open Dagen zeker een aanrader. Scholieren maken op één dag kennis met de Universiteit Leiden en haar bacheloropleidingen. Door middel van het bijwonen van (opleidings)presentaties, bezoeken van een informatiemarkt en gesprekken met studenten en docenten, krijgen de leerlingen een beter beeld over studeren aan de Universiteit Leiden en de mogelijkheden.

Proefstuderen: Hebben de leerlingen al een selectie gemaakt van interessante opleiding(en)? Kom dan tijdens het proefstuderen nader kennismaken met deze opleiding(en) van de Universiteit Leiden. Scholieren bezoeken een opleiding, nemen deel aan een college en bespreken van tevoren gemaakte opdrachten. Docenten en studenten staan klaar om vragen over de opleiding te beantwoorden.

Online Proefstuderen: Met Online Proefstuderen ervaren leerlingen hoe het is om te studeren bij de betreffende opleiding: Online Proefstuderen bestaat uit één of meerdere videocolleges die ze via hun laptop of tablet volgen. Ze gaan actief aan de slag en volgen online colleges of werkgroepen en ze maken opdrachten die daarbij horen. Daarnaast krijgen ze natuurlijk ook informatie over de opleiding zelf, de sfeer bij de opleiding en het arbeidsmarktperspectief na afstuderen. 

Meeloopdagen: Is de studiekeuze al bijna gemaakt? Kom dan de sfeer proeven tijdens een meeloopdag en ervaar samen met echte studenten hoe een ‘gewone’ dag van de gekozen opleiding eruit ziet. Zo komt de leerling erachter of de opleiding ook echt bij hem/haar past.

Via het uitgebreidere overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten op de universiteit kunnen u en uw leerlingen zelf bepalen welk evenement het meest geschikt is binnen hun keuzeproces.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.