Universiteit Leiden

nl en

Wetenschapscongressen

Een wetenschapscongres wordt georganiseerd voor leerlingen ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor het eigen onderzoek.

Wetenschapscongres voor vwo (Nederlandstalig)
Leerlingen in 4 vwo of  5vwo kunnen deelnemen aan het Wetenschapscongres voor vwo en workshops volgen ter inspiratie voor het nog te schrijven profielwerkstuk. Leerlingen uit 6 vwo kunnen tijdens het Wetenschapscongres voor vwo een presentatie houden over hun profielwerkstuk en meedingen naar de prijs voor de beste onderzoekspresentatie.

Leiden University’s Academic Challenge (Engelstalig)
The Academic Challenge wordt georganiseerd voor scholieren van internationale scholen en tweetalig onderwijs  speciaal voor in het Engels geschreven profielwerkstukken en extended essays. Deze activiteit richt zich op het doen van onderzoek en geeft informatie en inspiratie hoe een scholier zelf zijn of haar eigen onderzoek kan uitvoeren. 

Scholieren uit 4 en 5 vwo en scholieren uit year 10 and 11 kunnen deelnemen aan de Academic Challenge en aan inspirerende workshops die een bijdrage leveren aan de extended essays die zij in de toekomst gaan schrijven. Scholieren uit 6 vwo en uit year 12 kunnen op deze dag hun eigen extended essay of Engelstalig profielwerkstuk presenteren en nemen deel in de wedstrijd voor de beste Engelstalige onderzoekspresentatie.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.