Universiteit Leiden

nl en

Activiteiten op school

Wie kan er nu beter vertellen hoe het is om te studeren aan de Universiteit Leiden dan de studenten zelf? Onze studenten delen dan ook graag hun ervaring op uw school.

Schoolbezoek

Wilt u op uw school een voorlichting over het studeren aan de Universiteit Leiden of een specifieke bacheloropleiding? U kunt kiezen uit de volgende onderdelen:

Algemene presentatie

Tijdens deze voorlichting geeft een student een algemene presentatie over studeren aan de Universiteit Leiden. Wat is studeren eigenlijk? Wat kun je bij de Universiteit Leiden studeren? Hoe ziet het studentenleven eruit in Leiden en Den Haag? Tijdens de voorlichting van circa 40 minuten worden onder andere deze vragen beantwoord. Uw leerlingen krijgen zo een beter beeld van wat studeren eigenlijk is, voor welke opleidingen ze bij ons terecht kunnen en hoe wij ze kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. 

Opleidingspresentatie

Tijdens deze voorlichting geeft een van onze studenten een presentatie over zijn/haar opleiding. Wat houdt de studie in? Welke vakken krijg je? Wat kun je ermee worden? De studenten geven tijdens de voorlichting van circa 40 minuten antwoord op deze vragen en delen hun ervaringen met de leerlingen. Voor al onze bacheloropleidingen is een presentatie beschikbaar.

Informatiestand

Organiseert uw school een informatiemarkt? Wij werken daar graag aan mee. Onze studenten staan klaar om vragen van de bezoekers te beantwoorden en hun ervaringen te delen. Daarnaast zorgen wij voor informatiemateriaal, waar de studenten toelichting op kunnen geven.

Contact

Een afspraak maken voor een voorlichting op uw school kan via het aanvraagformulier. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via schoolbezoek@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.