Universiteit Leiden

nl en

Decanendagen

De juiste student op de juiste plek. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking van de Universiteit Leiden en scholen voor voortgezet onderwijs. Vijf keer per jaar worden er bijeenkomstenvoor scholen georganiseerd voor overleg, uitwisseling en cocreatie van nieuwe activiteiten om de aansluiting van vwo op wo te verbeteren.

Scholenoverleg 19 september

Op donderdag 19 september vindt het eerstvolgende scholenoverleg plaats in het Willem Einthovengebouw (zaal A2.03) van 15:00 tot 17:00 uur. Op dit scholenoverleg gaan we met elkaar in overleg en hopen we veel kennis uit te wisselen. 

Het scholenoverleg is bedoeld voor decanen en ge├»nteresseerde docenten. Tijdens dit overleg komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Serious Games

Victor Koppelmans


Victor Koppelmans van de Faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag laat u kennismaken met de Serious Games die de faculteit heeft ontwikkeld om leerlingen in het middelbaar onderwijs spelenderwijs kennis te laten maken met haar onderwijs- en onderzoeksgebied. 

Digitale gastlessen

Nicoline Streng


Na de lancering van de eerste digitale gastlessen in februari geeft Nicoline een update over de nieuwste digitale gastlessen die aan het aanbod zijn toegevoegd en de lessen die in het najaar worden ontwikkeld. Daarnaast hoort zij graag van u waar scholen behoefte aan hebben als het gaat om de thema's en inhoud van digitale gastlessen.

Voorbereiding op de selectie Geneeskunde & Biomedische Wetenschappen

Eline Dubois


Tijdens dit overleg gaat Eline in op de achtergronden van beide selecties. Daarnaast zal zij de volgende vragen behandelen:

  • Waarom worden 5 vwo-cijfers gebruikt?
  • Wat is de Biomedical Admissions Test (BMAT) en waarom wordt die ingezet?
  • Wat is de functie van het personal statement?
  • Wat wordt er beoordeeld in de drie gesprekken bij Geneeskunde en op de onderwijsdag bij Biomedische Wetenschappen?
  • Hoe is inclusiviteit ingepast binnen de opleidingen?

Tot slot bespreekt zij graag gezamenlijk hoe de 5 vwo-cijfers het beste aangeleverd kunnen worden om vergissingen te voorkomen.
 

Verplichte Matching

Anna Terra Verhage


De Universiteit Leiden vindt het belangrijk dat toekomstige studenten een studie kiezen die goed bij ze past. Om ze daarbij te helpen biedt de universiteit zogenaamde matchingsactiviteiten aan. Anna Terra geeft een update over de ontwikkelingen rondom Verplichte Matching

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte worden gebracht van de volgende decanenbijeenkomsten?
Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie