Universiteit Leiden

nl en

Decanendagen

De juiste student op de juiste plek. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking van de Universiteit Leiden en scholen voor voortgezet onderwijs. Vijf keer per jaar worden er bijeenkomstenvoor scholen georganiseerd voor overleg, uitwisseling en cocreatie van nieuwe activiteiten om de aansluiting van vwo op wo te verbeteren.

 

27 september 2018: Scholenbijeenkomst Campus Den Haag

12.30 - 15.00 uur | Themabijeenkomst Campus Den Haag (NB uitsluitend voor scholen uit de regio Den Haag)
Universiteit Leiden is gevestigd in twee steden: Leiden en Den Haag. De afgelopen jaren is onze Campus Den Haag fors gegroeid, in zowel onderwijsaanbod als onderzoek. Tijdens deze themabijeenkomst voor vwo-scholen uit de regio Den Haag wisselen we graag met u van gedachten over vernieuwingen in het onderwijs, de aansluiting van de universiteit op het voortgezet onderwijs en hoe wij kunnen samenwerken. Daarnaast is er een presentatie en discussie onder leiding van Hester Bijl (Vice-Rector Magnificus Universiteit Leiden) en een meet & greet met oud-leerlingen van u die aan de universiteit studeren.

15:00 – 17:00 uur | Scholenoverleg Diversiteit en Inclusiviteit
Aansluitend op de themabijeenkomst over de Campus Den Haag organiseert de afdeling Wetenschapsoriëntatie & aansluiting het reguliere scholenoverleg over het thema ‘Diversiteit en inclusiviteit in de overgang tussen VO en HO’. Dit overleg is bedoeld voor decanen, mentoren en elke onderwijsexpert in het voortgezet onderwijs die actief is op dit terrein en/of belangstelling heeft voor dit overleg. Deelnemers aan de themabijeenkomst Campus Den Haag zijn van harte welkom om ook bij dit overleg aanwezig te zijn. Tijdens het scholenoverleg krijgen deelnemers inzicht in hoe ze dit thema kunnen aanpakken op school. Tegelijkertijd biedt deze bijeenkomst de universiteit de kans om inzicht te krijgen in de behoeften en vraagstukken in het voortgezet onderwijs over dit thema.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte worden gebracht van de volgende decanenbijeenkomsten?
Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie