Universiteit Leiden

nl en

Extra uitdaging voor leerlingen

Pre-University College en Classes van de Universiteit Leiden is extra onderwijs voor vwo-leerlingen uit de bovenbouw die meer willen en kunnen dan in het reguliere schoolprogramma wordt aangeboden.

In de Pre-Classes volgen de leerlingen speciale collegereeksen en maken op die manier kennis met de wereld van de wetenschap. Van Russisch tot Sterrenkunde en van Archeologie tot Wiskunde: wetenschappers in de dop kunnen zich verdiepen in een groot aantal vakgebieden van de Universiteit Leiden!

Het Pre-University College is speciaal ontwikkeld voor die leerlingen die behoefte hebben aan een intensieve wetenschappelijke uitdaging naast hun vwo-opleiding en al willen ervaren wat het betekent om student te zijn. Door middel van begeleiding vanuit de Universiteit Leiden en de eigen school worden leerlingen uitgedaagd om in twee jaar te ontdekken wat zij leuk vinden en kunnen ze hun eigen talenten ontwikkelen. 

Informatie voor scholen

U bent als talentcoach of -coördinator, vakdocent, decaan, of mentor op zoek naar universitaire programma's die extra uitdaging bieden voor leerlingen van uw school. De Pre-University Classes (afgekort als PRE-Classes) zijn programma’s van de Honours Academy van de Universiteit Leiden, die getalenteerde vwo-scholieren uit de bovenbouw kunnen volgen. De aanmelding staat open voor vwo-leerlingen van alle scholen. Voor het PRE-College moeten scholen deelnemende school zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.