Universiteit Leiden

nl en

Het Grote Migratiespel

De Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden in Den Haag heeft Het Grote Migratiespel ontwikkeld om leerlingen van het VWO spelenderwijs kennis laten maken met haar onderwijs- en onderzoeksgebied.

Op een laagdrempelige manier maken leerlingen kennis met de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken zoals die aan de faculteit worden onderwezen en onderzocht.  Daarnaast maken de leerlingen kennis met studeren. Wat is wetenschap, wat betekent het om een student te zijn?

Spelopzet

In Het Grote Migratiespel worden de leerlingen uitgedaagd in de huid van actoren te kruipen die te maken hebben met de vluchtelingenstroom vanuit Afrika naar Europa. De leerlingen moeten keuzes maken met betrekking tot de migranten met als uiteindelijke doel te bepalen hoeveel migranten Europa daadwerkelijk bereiken. Het spel kent twee varianten; één voor de onderbouw en een variant voor de bovenbouw. Het spel kan door leerlingen in 1 à 2 uur gespeeld worden.

Speel het spel op de faculteit in Den Haag

Het spel kan worden opgestuurd naar middelbare scholen, maar misschien nog wel leuker: scholen kunnen ook op de faculteit in Den Haag langskomen om het spel te spelen. De leerlingen volgen dan een kort college over migratie in een van de collegezalen, en de leerlingen spelen daarna het spel onder leiding van studenten van de faculteit. Op die manier maken de leerlingen kennis met de faculteit: het gebouw, de studenten en het onderzoeks- en opleidingsgebied. De leerlingen maken kennis met hoe het is om een student aan de Universiteit Leiden in Den Haag te zijn én de leerlingen vergaren wat kennis over migratie en de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie