Universiteit Leiden

nl en

Scholieren en studiekeuze

Informatie over onze activiteiten op scholen en op de universiteit zelf, om scholieren te begeleiden bij het maken van een goede studiekeuze.

De juiste student op de juiste plek is ons motto. Want alleen als de studie aansluit bij de talenten en interesses van de leerling, wordt studie-uitval (met name in het eerste jaar) voorkomen. We bieden daarom activiteiten aan die aanstaande studenten begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze, met name door de leerling te laten ervaren hoe het is om bij een opleiding te studeren. Het kenmerk van deze activiteiten is dan ook: actieve deelname. De activiteiten vinden zowel op de universiteit als op scholen plaats.

Studiekeuzeplein

Om een studiekeuze te maken, moet een leerling veel uitzoeken. Op het Studiekeuzeplein van de Universiteit Leiden staan alle stappen op een rij die een leerling helpen om een studie te vinden die goed bij hun past. Voor iedere studiekeuzefase vind een leerling tests, opdrachten en tips die ze helpen om informatie over zichzelf te verzamelen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.