Universiteit Leiden

nl en

Nederlandkunde (MA)

Deadlines voor aanmelden

Deadlines voor aanmelden

 • ls je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 1 april. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.
 • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 mei.
 • Als je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 oktober. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.
 • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmelddeadline 15 november.

Meld je op tijd aan!

Als je geen (Nederlands) diploma hebt waarmee je direct toegelaten wordt, moet je een tweeledige aanmeldprocedure doorlopen.

 • Allereerst moet je je aanmelden in Studielink.
 • Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen 2 dagen een mail met de inloggegevens voor het online aanmeldportaal van Universiteit Leiden (uSis).Hier kun je je aanmelding voltooien.

Je aanmelding moet voor de gestelde deadlines binnen zijn in het online aanmeldportaal (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.  

Meld je op tijd aan!

 • Mocht je een verzoek tot toelating moeten indienen, dan adviseren we je om een week voor de deadline te starten met je aanmelden in Studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met de login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.
 • Zorg ervoor dat jouw verzoek tot toelating compleet is voor de deadline. Als jouw verzoek incompleet is, kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen.
 • We adviseren je om je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. De Universiteit Leiden kan je namelijk nog een taaltoets of aanvullend examen opleggen, of vragen om aanvullende informatie om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.
 • Als je op het laatste moment je toelatingsverzoek indient loop je het risico dat je andere deadlines mist, bijvoorbeeld voor huisvesting (indien van toepassing).
 • Toelatingsverzoeken die te laat zijn ingediend neemt de Universiteit Leiden slechts in zeer uitzonderlijke gevallen nog in behandeling.
 • Mocht je huisvesting via het Leiden University Housing Office nodig hebben, dan gelden er andere deadlines. Ons advies: huisvesting via het Leiden University Housing Office kan niet worden gegarandeerd, meld je aan voor huisvesting en betaal de administratiekosten zo snel mogelijk. Deadlines voor het betalen van de administratiekosten zijn: 1 juni (start september) en 15 november (start februari). 

Andere deadlines

Internationale studenten kunnen huisvesting aanvragen bij de Universiteit Leiden. Ben jij een internationale student en wil je huisvesting aanvragen bij de Universiteit Leiden, meld je dan op tijd aan! Er is maar een beperkte hoeveelheid woningen, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!  De Universiteit Leiden kan huisvesting niet garanderen. Zorg er dus voor dat je ruim voor de deadline zowel de aanmelding voor je opleiding als je aanvraag voor huisvesting indient. Je hoeft niet met je aanvraag voor huisvesting te wachten tot er een besluit is genomen over jouw toelatingsverzoek. Lees hier meer over huisvesting en wanneer en hoe je dat moet regelen.

Ben je een internationale student en wil jij een studiebeurs of lening aanvragen? Houd er dan rekening mee dat de deadlines hiervoor variëren. Bezoek de studiebeurswebsite voor meer informatie.

>> Ga naar de volgende stap: Stap 3. Verzamel de benodigde documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.