Universiteit Leiden

nl en

Nederlandkunde (MA)

Ontmoet onze docenten

Prof.dr. W. van Anrooij

Wim van Anrooij is Hoogleraar Nederlandse literatuur voor romantiek aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. Zijn onderzoeksfocus ligt op de Middeleeuwse Nederlandse literatuur. Zijn onderzoeksbenadering is internationaal, historisch en interdisciplinair. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Drs. M. Arends

Myra Arends is docent aan het Leiden University Centre for Linguistics. Ze geeft o.a. het vak Didactiek van het Nederlands als tweede taal. Bekijk haar volledige profiel hier

Dr. J. Caspers

Johanneke Caspers is een Universitair Docent aan Centre for Linguistics. Haar onderzoek richt zich op het verwerven van prosody in het Nederlands als tweede taal. Haar recentste publicatie is 'Intelligibility of non-natively produced Dutch words: Interaction between segmental and suprasegmental errors.' Bekijk haar volledige profiel hier.

Prof.dr. R.A.M. Honings

Rick Honings is Scaliger hoogleraar aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. Zijn onderzoek richt zich op literaire geschiedenis, koloniale literatuur, Nederlands Oost Indië en meer. Bekijk zijn volledige profiel hier.

Dr. O. van Marion

Olga van Marion is universitair docent aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. Momenteel is ze bezig met onderzoek op het gebied van creatieve concepties en representaties van 'het Middeleeuwse' in de vroegmoderne Nederlandse literatuur. Bekijk haar volledige profiel hier.

Ontmoet hier meer docenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.