Universiteit Leiden

nl en

Nederlandkunde (MA)

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot Nederlandkunde aan de Universiteit Leiden, moet je aan de onderstaande toelatingseisen voldoen.

Diploma-eisen

Een bachelordiploma van een opleiding in het wetenschappelijk onderwijs, waarvan het niveau gelijkwaardig is aan dat van een bacheloropleiding van een Nederlandse universiteit.op het gebied van de Nederlandse taal en cultuur.

Een vergelijkbaar niveau van kennis, inzicht en vaardigheden als degenen die een diploma hebben behaald van de bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur of Nederlandkunde/Dutch Studies aan de Universiteit Leiden.

  • Studenten met een bachelor Nederlandse taal en cultuur van de Universiteit Leiden of een bachelor Nederlandkunde/Dutch Studies van de Universiteit Leiden zijn altijd toelaatbaar en hoeven zich alleen via Studielink in te schrijven.
  • Alle anderen worden geacht een online toelatingsverzoek in te dienen.

Studenten die een aan de bachelor Nederlandkunde/Dutch Studies of Nederlandse taal en cultuur verwante universitaire bacheloropleiding of een tweedegraads lerarenopleiding Nederlands aan het HBO hebben afgerond, worden toegelaten na voltooiing van de pre-master.

Taaleisen

Voldoende kennis van de Nederlandse taal (uitgedrukt in termen van Europees Referentiekader taalvaardigheid minimaal op het niveau: Luisteren C1, Lezen C1, Gesproken interactie B2, Gesproken productie B2, Schrijven B2).

>> Ga naar Stap 2. Check de aanmelddeadlines

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden