Universiteit Leiden

nl en

Management publieke sector (MSc)

Deadlines voor aanmelden

Nu je op de hoogte bent van de toelatingseisen van de Master Management van de Publieke Sector, is het tijd om de aanmelddeadlines te checken.

Deadlines voor aanmelden

  • ls je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 1 april
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 juni
  • Als je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 oktober
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmelddeadline 1 december

Dit één-jarige programma is logisch gestructureerd met een uitdagende challenge in het eerste blok en de daaropvolgende reflectievakken in blok 2. In blok 3 ga je verdiepen en specialiseren. De verdieping in blok drie mondt uit in een afstudeeronderzoek. 

Pre- master en startmoment master

De premaster wordt twee keer per jaar aangeboden; in blok 2 (eind oktober – januari) en in blok 4 (eind maart – juni). Rond je in blok 2 (januari) de premaster af dan kan je in februari direct starten met Bestuur en Advisering. Rond je in blok 4 (juni) de premaster dan kan je aansluitend, in september, starten met de track Politiek, Beleid en Management.

Meld je op tijd aan!

Als je geen (Nederlands) diploma hebt waarmee je direct toegelaten wordt, moet je een tweeledige aanmeldprocedure doorlopen.

  • Allereerst moet je je aanmelden in Studielink.
  • Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen 2 dagen een mail met de inloggegevens voor het online aanmeldportaal van Universiteit Leiden (uSis).Hier kun je je aanmelding voltooien.

Je aanmelding moet voor de gestelde deadlines binnen zijn in het online aanmeldportaal (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.  

Andere deadlines

Internationale studenten kunnen huisvesting aanvragen bij Leiden University Housing. Ben jij een internationale student en wil je huisvesting aanvragen bij Leiden University Housing, meld je dan op tijd aan! Er is maar een beperkte hoeveelheid woningen, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Leiden University Housing kan huisvesting niet garanderen. Zorg er dus voor dat je ruim voor de deadline zowel de aanmelding voor je opleiding als je aanvraag voor huisvesting indient. Je hoeft niet met je aanvraag voor huisvesting te wachten tot er een besluit is genomen over jouw toelatingsverzoek. Lees hier meer over huisvesting en wanneer je dat moet regelen.

Ben je een internationale student en wil jij een studiebeurs of lening aanvragen? Houd er dan rekening mee dat de deadlines hiervoor variëren. Bezoek de studiebeurswebsite voor meer informatie.

>> Ga naar de volgende stap. Stap 2: Verzamel de benodigde documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.