Universiteit Leiden

nl en

Management Publieke Sector (MSc)

Deadlines voor aanmelden

Nu je op de hoogte bent van de toelatingseisen van de Master Management van de Publieke Sector, is het tijd om de aanmelddeadlines te checken.

Deadlines voor aanmelden

  • ls je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 1 april. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 mei.
  • Als je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 oktober. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmelddeadline 15 november.

Dit één-jarige programma is logisch gestructureerd met een uitdagende challenge in het eerste blok en de daaropvolgende reflectievakken in blok 2. In blok 3 ga je verdiepen en specialiseren. De verdieping in blok drie mondt uit in een afstudeeronderzoek. 

Pre- master en startmoment master

De pre-master wordt twee keer per jaar aangeboden: in blok 2 (eind oktober – januari) en in blok 4 (eind maart – juni). Na afronding kan je doorstromen naar de door jouw gekozen specialisatie. Omdat de specialisaties één keer per jaar starten (Politiek, Beleid en Management in september en Bestuur en Advisering in februari) kan het zijn dat je een half jaar moet wachten voordat je met jouw specialisatie kan starten.

Meld je op tijd aan!

Als je geen (Nederlands) diploma hebt waarmee je direct toegelaten wordt, moet je een tweeledige aanmeldprocedure doorlopen.

  • Allereerst moet je je aanmelden in Studielink.
  • Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen 2 dagen een mail met de inloggegevens voor het online aanmeldportaal van Universiteit Leiden (uSis).Hier kun je je aanmelding voltooien.

Je aanmelding moet voor de gestelde deadlines binnen zijn in het online aanmeldportaal (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.  

Andere deadlines

Internationale studenten kunnen huisvesting aanvragen bij de Universiteit Leiden. Ben jij een internationale student en wil je huisvesting aanvragen bij de Universiteit Leiden, meld je dan op tijd aan! Er is maar een beperkte hoeveelheid woningen, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!  De Universiteit Leiden kan huisvesting niet garanderen. Zorg er dus voor dat je ruim voor de deadline zowel de aanmelding voor je opleiding als je aanvraag voor huisvesting indient. Je hoeft niet met je aanvraag voor huisvesting te wachten tot er een besluit is genomen over jouw toelatingsverzoek. Lees hier meer over huisvesting en wanneer en hoe je dat moet regelen.

Ben je een internationale student en wil jij een studiebeurs of lening aanvragen? Houd er dan rekening mee dat de deadlines hiervoor variëren. Bezoek de studiebeurswebsite voor meer informatie.

>> Ga naar de volgende stap. Stap 2: Verzamel de benodigde documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.