Universiteit Leiden

nl en

Management Publieke Sector (MSc)

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot de Master Management van de Publieke Sector aan de Universiteit Leiden, moet je aan de onderstaande toelatingseisen voldoen.

Vereiste Kwalificaties

Je bent direct toelaatbaar tot de Master Management van de Publieke Sector wanneer je voldoet aan de volgende eisen:

1. een Bachelor diploma Bestuurskunde van een erkende onderzoeksuniversiteit (WO); of

2. een Bachelor diploma van een erkende onderzoeksuniversiteit (WO) mits de persoon beschikt over tenminste 50 EC in Bestuurskunde of Bestuurskunde relevante onderwijseenheden en bekwaamheid kan aantonen in onderzoeksmethodologie in de sociale wetenschappen, zoals blijkt uit cursussen; of

3. een Bachelor diploma van een erkende onderzoeksuniversiteit (WO) mits je de minor Public Administration: Multi-Level Governance of de minor Bestuurskunde: Openbaar Bestuur, Beleid en Management aan de Universiteit Leiden afgerond hebt en bekwaamheid kan aantonen in onderzoeksmethodologie in de sociale wetenschappen, zoals blijkt uit cursussen.

Wanneer je niet direct toelaatbaar bent tot het master programma, kun je een aanvraag indienen voor toelating tot het pre- master programma. Bezoek de pre- master pagina voor meer informatie over de mogelijkheden en toelatingseisen van het pre- master programma.

Beheersing Nederlandse Taal

De niet-Nederlandstalige student die toegelaten wilt worden tot de Master Management van de Publieke Sector dient te beschikken over het toelatingsexamen Nederlands: TUL - gevorderd of staatsexamen op B2- niveau (programma II)

>> Ga naar de volgende stap. Stap 1: Check de aanmelddeadlines

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.