Universiteit Leiden

nl en

Management Publieke Sector (MSc)

Toelating en Aanmelding

Volg dit stappenplan als je denkt in aanmerking te komen voor de premaster Management van de Publieke Sector. Kijk eerst of je voldoet aan de ingangseisen voordat je je aanmeldt.

Opleidingseisen

Je bent mogelijk toelaatbaar tot het pre-master programma, op voorwaarde dat de je voldoet aan de taaleisen zoals die beschreven staan onder de algemene toelatingscriteria van de Master Management van de Publieke Sector en voldoet aan de volgende opleidingseisen:

 • Kandidaten met een Bachelordiploma met ten minste 25.0 EC in relevante vakken in Bestuurskunde

én

 • De resultaten van eerdere opleidingen die voldoende vertrouwen geven dat de kandidaat met succes het pre-master- en masterprogramma kan voltooien. Een gecertificeerde cijferlijst van een afgeronde bacheloropleiding die een gewogen gemiddeld cijfer van ten minste 7.0 aantoont wordt daarbij gebruikt als criterium voor voldoende vertrouwen.

In uitzonderlijke omstandigheden kan de toelatingscommissie kandidaten tot het pre- masterprogramma toelaten die niet aan de bovengenoemde eisen voldoen wanneer een substantiele en relevante werkervaring duidelijk kan aantonen dat de kandidaat in staat is om het pre- master - en masterprogramma succesvol af te ronden. Een CV en een ondersteunende verklaring die de relevantie van de werkervaring voor het programma aantonen vormen de basis van deze beslissing.

 • Premaster starten in semester 1: 15 mei. Of 1 april als je een visum nodig hebt.
 • Premaster starten in semester 2: 15 november. Of 15 oktober als je een visum nodig hebt.

Schrijf je voor de deadline in Studielink in (zie helemaal onder). Je inschrijving moet voor of uiterlijk op de deadline afgerond zijn. Alleen je account maken is niet voldoende. Begin op tijd!

De premaster valt onder onze bachelor, dus zoek eerst de WO bachelor Bestuurskunde op. Vul alle gevraagde gegevens in. Op een gegeven moment moet je een van het volgende kiezen:

 • ‘Eerstejaars’ of ‘Hogerejaars’, kies ‘Hogerejaars’.
 • Specialisatie ‘Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO)’ of ‘Economie, Bestuur en Management (EBM)’ à kies ‘BBO’.

Let op: in Studielink kan je niet aangeven of je de premaster Management van de Publieke Sector of de premaster Public Administration wilt volgen. Je geeft op je CV aan of je je wilt aanmelden voor de premaster Management van de Publieke Sector of de premaster Public Administration.

Na je inschrijving in Studielink, krijg je van onze universiteit binnen 24 uur je ULCN-account. Dit account bestaat uit een login naam (je studentnummer voorafgaand door een ‘s’) en een password. Met dit ULCN-account krijg je toegang tot alle universitaire systemen, zoals uSis. 

Voor het tweede deel van je toelating dien je in uSis het volgende uploaden:

 • Kopie diploma (of aangeven wanneer je het diploma -ongeveer- verwacht)
 • Kopie cijferlijst (inclusief gewogen en onafgerond gemiddelde)
 • CV, geef bovenaan je CV aan of je je wilt aanmelden voor de premaster Management van de Publieke Sector of de premaster Public Administration.
 • Kopie identiteitsbewijs
 • Als jouw cijfergemiddelde lager is dan 7.0 schrijf dan een ondersteunende brief. Leg in de brief uit waarom je interesse hebt en waarom je denkt geschikt te zijn voor de opleiding.

Je vindt de informatie over het collegegeld van het pre- master programma op de algemene pagina Toelating en Aanmelding - Betaal je collegeld.

Je vindt de informatie over de voorbereiding op je studie aan de Universiteit Leiden op de algemene pagina van Toelating en Aanmelding - Bereid je voor op studeren aan de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.