Universiteit Leiden

nl en

Management publieke sector (MSc)

Extracurriculair

Wij dagen studenten uit hun talenten verder te ontwikkelen. Binnen de universiteit en opleiding zijn hier verschillende mogelijkheden voor waaronder het uitwisselingsprogramma via het EMPA-netwerk en het Leiden Leadership Programme.

Uitwisseling via EMPA

European Masters in Public Administration (EMPA) is een netwerk van verschillende Europese universiteiten. Gedurende een extra, derde semester in het najaar of voorjaar kunnen studenten vakken volgen bij deze gekwalificeerde partners. Als de uitwisseling succesvol is, krijgt de student het EMPA-certificaat. Meer informatie over de deelnemende universiteiten en de aanmeldprocedure is te vinden in de Microsoft Teams groep ‘Study Abroad – EMPA’. Neem voor toegang tot deze groep en voor meer informatie over de aanmelddeadlines en het selectieproces contact op met de buitenlandcoördinatoren van het International Office FGGA via international@fgga.leidenuniv.nl.

Application deadline: early February (check application deadline with international office)

Honoursonderwijs

Leiden Leadership Programme
Heb jij zin in een persoonlijke uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme.  In dit eenjarige programma werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschapsvaardigheden door middel van een assessment, trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt jouw kwaliteiten in de context van een organisatie. Het doel is dat je leert intensief samen te werken met andere professionals en hun kwaliteiten leert te benutten. Met het Leiden Leadership Programme (LLP), een Nederlandstalig honoursprogramma, behaal je 20 EC naast je Leidse, Haagse of Delftse master.
Lees meer over het Leiden Leadership Programme

International Leiden Leadership Programme
Nieuwsgierig naar je persoonlijke leiderschapstijl? Het International Leiden Leadership Programme is een 5 EC honours programma voor masterstudenten die leiderschap willen begrijpen, hun leiderschapsvaardigheden willen trainen en ontwikkelen en inzicht willen krijgen in hun persoonlijke sterke en zwakke punten. Dankzij de kleinschalige aanpak en ondersteunende tutor-mentor werk je op een zeer persoonlijk niveau aan jouw ontwikkeling. Tijdens dit interdisciplinaire programma zul je seminars en vaardigheden trainen, waardoor je meer inzicht krijgt in het effect dat jouw gedrag op anderen heeft. Het programma omvat het creëren van een Personal Leadership Roadmap, een vijfjarenplan voor het bereiken en ontwikkelen van je eigen leiderschapstijl.
Lees meer over het Internationaal Leiden Leadership Programme

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.