Universiteit Leiden

nl en

Management Publieke Sector (MSc)

Pre- master Programma

Het Pre- master programma is een programma dat ontworpen is om studenten te helpen aan de vereisten van de Master programma's van het Instituut Bestuurskunde te voldoen door deficienties weg te werken.

Wanneer je een bachelordiploma hebt in een vakgebied dat niet direct verband houdt met Bestuurskunde of als je een HBO - diploma hebt, moet je waarschijnlijk het pre- master programma voltooien om toegang te krijgen tot de Master Management van de Publieke Sector.

Over het Pre- Master Programma

  • Het pre- masterprogramma draait twee keer per jaar; in blok 2 (eind oktober - eind januari) en in blok 4 (eind maart - eind juni).
  • Het aantal te behalen studiepunten is 15.0 ECTS.
  • We verwachten dat de deelnemers aan het pre- masterprogramme fulltime beschikbaar zijn.
  • Het pre- masterprogramma moet binnen één jaar worden voltooid om tot de Master Management van de Publieke Sector te worden toegelaten.
  • Het pre- masterprogramma kan niet meer dan één keer worden gevolgd en kan niet tegelijkertijd worden gevolgd met het Masterprogramma waarvoor je je aangemeld bent. 
  • Je ontvangt géén bachelordiploma in Bestuurskunde na het succesvol afronden van het pre- masterprogramma omdat de pre- master enkel bedoeld is om tekortkomingen te elimineren.

Toelating en Aanmelding

Bekijk de toelatings en aanmelding webpagina van het pre- masterprogramma.

  • Wil je het Pre-master programma starten eind oktober (semester 1)? Meld je dan aan vóór 15 mei. Wanneer je een visum nodig hebt, is de deadline 1 april
  • Wil je het Pre-master programma starten eind maart (semester 2)? Meld je dan aan vóór 15 november. Wanneer je een visum nodig hebt, is de deadline 15 oktober.

Houd rekening met de volgende instroommomenten wanneer je eerste de pre-master moet volgen:

Let op: Je kiest zelf wanneer je de Pre-Master volgt, maar houdt er rekening mee dat dit aansluit op de startdatum van je master-track.

Pre- Master Vakken

Meer informatie over het pre- masterprogramma en de bijbehorende vakken vind je in de E-prospectus. Voor specifieke vragen of extra informatie kun je contact opnemen met de studieadviseurs. 

Pre-master of master?

Jij bepaalt zelf of je voor de master of pre-master een toelatingsverzoek indient. Als je een toelatingsverzoek voor de pre-master hebt ingediend en de toelatingscommissie bepaalt dat je in aanmerking komt voor directe toelating, word je verzocht je alsnog voor de master in Studielink in te schrijven. Als je een toelatingsverzoek voor de master hebt ingediend en de toelatingscommissie bepaalt dat je niet in aanmerking komt voor directe toelating, word je verzocht je alsnog voor de pre-master in Studielink in te schrijven. 

Voor het aanmelden van de pre-master gelden dezelfde deadlines als voor de master. Aanmeldingen die na de deadline binnenkomen worden niet verwerkt. Dat het pre-masteronderwijs later begint is géén geldige reden om alsnog een late aanmelding in behandeling te nemen. Je inschrijving in Studielink én uSis dient afgerond voor 1 september / 1 februari te zijn afgerond.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.