Universiteit Leiden

nl en

Management publieke sector (MSc)

Pre- master Programma

Het Pre- master programma is een programma dat ontworpen is om studenten te helpen aan de vereisten van de Master programma's van het Instituut Bestuurskunde te voldoen door deficienties weg te werken.

Wanneer je een bachelordiploma hebt in een vakgebied dat niet direct verband houdt met Bestuurskunde of als je een HBO - diploma hebt, moet je waarschijnlijk het pre- master programma voltooien om toegang te krijgen tot de Master Management van de Publieke Sector.

Over het Pre- Master Programma

  • Het pre- masterprogramma draait twee keer per jaar; in blok 2 (eind oktober - eind januari) en in blok 4 (eind maart - eind juni).
  • Het aantal te behalen studiepunten is 15.0 ECTS.
  • We verwachten dat de deelnemers aan het pre- masterprogramme fulltime beschikbaar zijn.
  • Het pre- masterprogramma moet binnen één jaar worden voltooid om tot de Master Management van de Publieke Sector te worden toegelaten.
  • Het pre- masterprogramma kan niet meer dan één keer worden gevolgd en kan niet tegelijkertijd worden gevolgd met het Masterprogramma waarvoor je je aangemeld bent. 
  • Je ontvangt géén bachelordiploma in Bestuurskunde na het succesvol afronden van het pre- masterprogramma omdat de pre- master enkel bedoeld is om tekortkomingen te elimineren.

Toelating en Aanmelding

Bekijk de toelatings en aanmelding webpagina van het pre- masterprogramma.

De Universiteit Leiden wil een oplossing bieden aan derdejaars bachelorstudenten die studievertraging hebben opgelopen door de coronamaatregelen en willen beginnen aan de pre-master voor het studiejaar 2020-2021. Voor de pre-master Management van de Publieke Sector betekent dit dat je je bachelor mag afronden in het collegejaar 2020-2021 en alvast mag starten met de pre-master.

WO Bachelor: ten minste 165 ECTS behaald. Wel geldt dat studenten, die eenmaal de pre-master afgerond hebben, pas met de master mogen starten nadat ook de Bachelor is afgerond.

Pre- Master Vakken

Meer informatie over het pre- masterprogramma en de bijbehorende vakken vind je in de E-prospectus. Voor specifieke vragen of extra informatie kun je contact opnemen met de studieadviseurs.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.