Universiteit Leiden

nl en

Management publieke sector (MSc)

Waarom Universiteit Leiden

Wat is er beter dan Bestuurskunde te studeren in Den Haag? De stad is om te beginnen hét bestuurlijke en politieke hart van Nederland. In Den Haag worden de belangrijkste besluiten voorbereid en genomen die de Nederlandse samenleving beïnvloeden en vormgeven

Den Haag is ook het belangrijkste knooppunt van de internationale omgeving van Nederland. Dit komt niet alleen door het intensieve verkeer tussen ‘Den Haag’ en ‘Brussel’, maar ook vanwege de vele internationale organisaties die in Den Haag gevestigd zijn. Den Haag huisvest daarom ook een grote hoeveelheid aan belangenorganisaties en lobbyisten die invloed proberen uit te oefenen op al het beleid dat in Den Haag wordt gemaakt.

Redenen om de master Management van de Publieke Sector in Den Haag te studeren

De master is een éénjarige opleiding met een voltijds programma, die een volwaardige graad oplevert. Het programma is ingericht voor :

  • Professionals met een relevante hogere beroeps- of wetenschappelijke opleiding en werkervaring in het openbaar bestuur
  • Doorstroomstudenten van de bachelor Bestuurskunde van de Universiteit Leiden
  • Doorstroomstudenten met een WO-bachelor (of WO-master) met een sterk bestuurskundig component.

Je  geeft je studie zelf vorm door keuze uit twee specialisaties:

  • Masterspecialisatie Strategie, Advisering en Verandermanagement richt zich op de vraag hoe Publieke managers hun organisaties zo goed mogelijk kunnen aansturen met het oog op vergroting van de prestaties
  • Masterspecialisatie Public Affairs richt zich op de relaties tussen publieke organisaties en hun omgeving, waarbij ingegaan wordt op de rol van belangengroeperingen en media.

Management van de Publieke Sector in beeld

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

  •  Je studeert  op een volledig nieuwe locatie in het centrum van Den Haag aan de Wijnhaven.
  • De faculteit heeft moderne faciliteiten en je wordt uitgedaagd met vernieuwend onderwijs.
  • De focus van de studie is publiek management in Nederland, maar er is ook oog voor de internationale context. Daar is Den Haag als centrum voor onderwijs en onderzoek rond governance en global affairs de perfecte locatie voor.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.