Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Studieprogramma

Programma

Je volgt in deze afstudeerrichting in totaal zes vakken. De master wordt in het tweede semester afgesloten met een scriptie, bij voorkeur gecombineerd met een stage. Hierin pas je de theoretische en methodische vaardigheden en inzichten die hebt ontwikkeld toe op een criminologisch probleem. Als afgestudeerde aan deze opleiding heb je een MSc-graad.

Bekijk hier het volledige studieprogramma: Studiegids Forensische Criminologie.

De masterscriptie is het sluitstuk van je opleiding.  Het scriptietraject bestaat uit een zelfstandig onderzoek naar het thema van je voorkeur. Dat onderzoek voer je in principe uit op een stageplek binnen de publieke (bijv. de politie, de marechaussee, het IND, of het Schadefonds Geweldsmisdrijven) of commerciële sector  (bijv. een bank, een verzekeringsmaatschappij of een consultancybureau). Afhankelijk van het thema van je keuze, wordt je zo mogelijk gekoppeld aan een begeleider met expertise op dat thema. Je begeleider helpt je met het bedenken van een geschikte onderzoeksopzet.  De onderzoeksopzet wordt ook voorgelegd aan de tweede lezer van je scriptie. Je krijgt dus in een vroeg stadium uitgebreide feedback op je onderzoeksplannen.

Actueel onderzoek

De onderwijsthema’s in de masteropleiding zijn nauw verweven met het onderzoeksprogramma van de vakgroep Criminal Justice: Legitimacy, Accountability, and Effectivity

Het gebeurt regelmatig dat studenten deelnemen aan het lopende onderzoek van docenten. Je wordt daarbij betrokken bij allerlei actuele ontwikkelingen in de maatschappij en de media.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.