Universiteit Leiden

nl en

Charles Berger

Bijzonder hoogleraar Criminalistiek

Naam
Prof.dr.ir. C.E.H. Berger
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
c.e.h.berger@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-0732-8864

Charles Berger is hoogleraar criminalistiek bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie sinds 2011. Zijn leerstoel wordt mogelijk gemaakt door Stichting Leerstoel Criminalistiek. Daarnaast is hij ook principal scientist bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Hij is gespecialiseerd in de crimina­listiek, en met name in onderwerpen als forensisch interpre­teren en concluderen (logica, kansrekening, bewijswaarde). Bij het NFI is hij actief op vele gebieden, zoals onderwijs, R&D strategie, en eigen wetenschappelijk onderzoek waarover hij internationaal publiceert. Daarnaast ondersteunt hij de NFI deskundigen, adviseert hij de directie, en bewaakt hij de inhoudelijke wetenschappelijke kwaliteit.

Voordat hij zich ontwikkelde tot generalist is hij bij het NFI opgeleid tot forensisch documentdeskundige. Charles heeft een exact-wetenschappelijke achtergrond: hij is een gepromo­veerd natuurkundige (Universiteit Twente). Na zijn promotie deed hij zes jaar ervaring op in het buitenland met projecten in the Naval Reasearch Labs, de universiteiten van Californië en Bordeaux, en de École Normale Supérieure in Parijs.

Op het moment zet hij zich in voor het logisch correct redeneren en concluderen, het objectiveren van het forensisch onderzoek, en het interpreteren op activiteitniveau. Voor die voor­uitgang is het essentieel dit zo vaak en zo goed mogelijk uit te leggen aan alle betrokkenen in de strafrechtsketen. Het is een mooie uitdaging op het snijvlak van de werelden van wetenschap, politie en juristen.

Bijzonder hoogleraar Criminalistiek

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.11

Contact

Publicaties

  • Nederlands Forensisch Instituut Principal Scientist
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.