Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Wil jij je verdiepen in onderliggende aspecten van criminaliteit en vooral ook in de bewijsvoering ervan? Kies dan voor de master Forensische criminologie aan de Universiteit Leiden.

De 5 redenen om Forensische criminologie in Leiden te studeren

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie.
  2. Je ontwikkelt een brede juridische blik: nationale, Europese en internationale ontwikkelingen en rechtssystemen worden in samenhang behandeld. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  3. Je kunt kiezen uit interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere topfaculteiten kan natuurlijk ook.
  4. Jouw docenten werken in de praktijk als rechter, criminoloog, advocaat of veiligheidsadviseur.
  5. Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, politiek en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, rechtspraak en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.