Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Over de opleiding

Forensische criminologie is een intensieve masteropleiding aan de gerenommeerde Rechtenfaculteit van Universiteit Leiden. Deze studie heeft een breed multidisciplinair perspectief en richt zich op het gebruik van specialistische expertise in de strafrechtspleging.

Waarom deze studie?

De criminologie-opleidingen aan Universiteit Leiden hebben een uitstekende reputatie. Met deze uitdagende studie ontwikkel je je tot een breed georiënteerde criminoloog en zal je merken dat je goede kansen hebt op de arbeidsmarkt.

Masterprogramma

Wil je precies weten hoe het masterprogramma Forensische Criminologie is opgebouwd en welke colleges je volgt?

Bekijk dan het studieprogramma E-Studiegids Forensische Criminologie.

In de masteropleiding heb je te maken met verschillende onderwijsvormen:

  • Hoorcolleges en werkgroepen, waarin gedreven docenten de leerstof presenteren en die verbinden met de actualiteit en eigen onderzoek. Van jou wordt verwacht dat je deze colleges voorbereidt door de opgegeven literatuur te bestuderen.
  • Scriptie. Voor je scriptie voer je zelfstandig een onderzoek uit en verwoord je dit in een wetenschappelijk betoog.

Studiebegeleiding

De master is persoonlijk en in kleine groepen. Bij de start van je studie is er een openingsbijeenkomst waarbij te kennismaakt met zowel je collega masterstudneten als je docenten van de opleiding. Tijdens je hele master heb je nauw contact met je docenten waardoor er veel begeleiding is. De studieadviseur van jouw opleiding is de deskundige op het gebied van je studie en eventuele problemen, zoals studievertraging, planning, examenregelingen, etc.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.