Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Over de opleiding

Forensische criminologie is een intensieve masteropleiding met een breed multidisciplinair perspectief en richt zich op het gebruik van specialistische expertise in de strafrechtspleging.

Masterprogramma

Wil je precies weten hoe het masterprogramma Forensische Criminologie is opgebouwd en welke colleges je volgt? Bekijk dan het studieprogramma hier de Studiegids Forensische Criminologie.

Bekijk hier de introductievideo door Dr. Jochem Jansen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Onderwijsvormen

In de masteropleiding heb je te maken met verschillende onderwijsvormen:

  • Hoorcolleges en werkgroepen, waarin gedreven docenten de leerstof presenteren en die verbinden met de actualiteit, de praktijk en eigen onderzoek.
  • Daarnaast krijg je gastcolleges van docenten uit de praktijk en worden er excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld het Nederlands Forensisch Instituut, of naar een forensisch psychiatrische kliniek.
  • Scriptie. Voor je scriptie voer je zelfstandig een onafhankelijk onderzoek uit en verwoord je dit in een wetenschappelijk betoog. Dit kan gekoppeld zijn aan een vraag die leeft binnen de instelling waar je stage loopt.

Studiebegeleiding

De master is persoonlijk en het werkgroeponderwijs wordt in kleine groepen georganiseerd. Bij de start van je studie is er een openingsbijeenkomst waarbij je kennismaakt met zowel je collega masterstudenten als je docenten. Tijdens je hele master heb je nauw contact met je docenten. De studieadviseur kan je helpen bij je studieplanning, en je adviseren t.a.v.  examenregelingen en bij eventuele problemen, zoals studievertraging en bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Als je problemen hebt met studeren vanwege een handicap of functiebeperking, is er het Fenestra Disability Centre. De ervaren en deskundige medewerkers helpen je om een studie aan de Universiteit Leiden mogelijk te maken en met succes af te ronden. Neem daarom zeker contact met hen op voordat je gaat studeren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.