Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Extracurriculair

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Dan kun je eventueel extracurriculaire keuzevakken volgen. Verder biedt het master honoursonderwijs hiervoor ruimte. Het onderwijs in deze master beslaat een heel studiejaar en het verplichte onderwijs kan niet op afstand worden gevolgd. Ook tentamens moeten in Leiden worden afgelegd. Mocht je geinteresseerd zijn in een studieperiode in het buitenland, dan is dit een extracurriculaire activiteit.

Master Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde masterstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken. 

Leiden Leadership Programme

Heb jij interesse in een uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme (LLP). In dit eenjarige programma word je uitgerust met de nodige kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van leiderschap om je maatschappelijke impact te vergroten. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie, waarin je intensief leert samenwerken met andere professionals. Met het LLP behaal je 15 EC naast je masteropleiding.

Master Honours Classes & Challenges

Wil jij je academische vaardigheden en maatschappelijke bewustzijn verder ontwikkelen? Doe mee aan een van de Master Honours Classes & Challenges van de Universiteit Leiden. In een kleinschalig, interdisciplinair vak ga je een complex vraagstuk te lijf voor de maatschappij of een specifieke partnerorganisatie. Je leert over de laatste wetenschappelijke inzichten omtrent het thema en gaat tevens aan de slag met de praktijk, waarbij je samenwerkt met studenten met allerlei verschillende achtergronden. Master Honours Classes & Challenges worden aangeboden voor 5 of 10 EC.

Pre-PhD programma

Voor studenten die interesse hebben in een promotieplaats na het afronden van hun master is er het Pre-PhD programma dat je voorbereidt op een positie als promovenda/-us. 
Het richt zich, zoals de naam al zegt, specifiek op studenten die graag willen promoveren. Tijdens dit programma kun je je onderzoeksvaardigheden verder verdiepen en begeleiden we je bij het indienen van een promotievoorstel (in Leiden of elders).

Voor meer informatie: Pre-PhD Programme

Leiden Leadership Programme

Heb jij zin in een persoonlijke uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme.  In dit programma werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschapsvaardigheden door middel van een assessment, trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt jouw kwaliteiten in de context van een organisatie.

Het doel is dat je leert intensief samen te werken met andere professionals en hun kwaliteiten leert te benutten. Met het Leiden Leadership Programme (LLP), een honoursprogramma, behaal je 20 EC naast je Leidse, Haagse of Delftse master kunt volgen.

Voor meer informatie: Leiden Leadership Programme

Een studieperiode in het buitenland is de kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken. Hiervoor ga je al  tijdens je bachelor plannen maken.

Op een buitenlandse universiteit kun je vakken volgen die in Leiden niet worden gegeven. Of je kunt je verdiepen in onderwerpen waar in Leiden minder aandacht voor is. De rechtenfaculteit werkt samen met vele gerenommeerde universiteiten in Europa, zoals Oxford, Parijs, Siena, Oslo, Granada en Zürich. Maar ook wereldwijd heeft de opleiding goede contacten. Zo kun je bijvoorbeeld studeren in China aan de Shanghai International Studies University.

Klik hier voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.