Universiteit Leiden

nl en

Jochem Jansen

Universitair docent

Naam
Dr. J.M. Jansen
Telefoon
+31 71 527 8580
E-mail
j.m.jansen@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9512-1259

Jochem Jansen (1989) is als Universitair Docent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Jochem Jansen

Algemeen

Jochem Jansen is universitair docent bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie aan de Universiteit Leiden, en tevens werkzaam als psycholoog en senior onderzoeker bij Inforsa. Hij promoveerde in 2016 op een onderzoek naar de effecten van neurostimulatie op craving en hersenfuncties bij alcohol afhankelijke cliënten, en voerde daarna verschillende onderzoeken uit binnen het gevangeniswezen en de forensische zorg.

Onderzoek

In zijn huidige onderzoeken richt Jochem zich op het gebruik van neurobiologische informatie binnen de forensische zorg, zoals het beter meewegen van niet-aangeboren hersenletsel bij de behandeling van cliënten (i.s.m. VU en PPC haaglanden) en het gebruik van deze informatie binnen de behandeling van forensische jeugd en het al dan niet toepassen van het adolescenten strafrecht (i.s.m. SCIN consortium). Daarnaast begeleid Jochem verschillende onderzoek die gebruik maken van Virtual Reality in het kader van behandeling binnen een justitieel kader, of als onderzoeksmethode binnen de criminologie. Zijn onderzoek is deels extern gefinancierd, o.a. door WODC, LUF, VCVGZ en de NWO, en valt onder het onderzoeksprogramma ‘Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity’ en ‘NeuroLaw’. Eerdere publicaties van Jochem zijn verschenen in toonaangevende internationale en nationale wetenschappelijke tijdschriften.

Onderwijs

Jochem is coördinator van het masterprogramma forensische criminologie, en vakcoördinator van de vakken Ontstaan & ontwikkeling van crimineel gedrag, Forensische accountancy en het masterscriptietraject. Tevens verzorg hij onderwijs binnen het vak Criminalistiek en begeleid Jochem verschillende bachelor en masterscribenten.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.21

Contact

Publicaties

  • Arkin Psycholoog
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.