Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad

Leiden is een ideale studentenstad. Het is compact met alles uit je studentenleven dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen. Alles is op de fiets bereikbaar. In het historische centrum vind je alles wat je als student nodig hebt. Veel leuke kroegen en restaurantjes aan de gezellige grachten. Genoeg studie- en studentenverenigingen waar je nieuwe vrienden kunt maken. En meer dan genoeg sportverenigingen.

Rijk verenigingsleven

Je studententijd in Leiden kan veel meer opleveren dan alleen een titel en een diploma. Vrienden voor het leven bijvoorbeeld, en gezelligheid. En de mogelijkheid om allerlei talenten te ontwikkelen. Je sportieve of zangtalent bijvoorbeeld maar ook het talent om iets te organiseren, fondsen te werven, te debatteren of een blad te maken. Daarom stimuleert de Universiteit Leiden haar studenten lid te worden van een studentenvereniging.

Studievereniging CoDe

CoDe is de grootste studievereniging voor criminologie in Nederland, met meer dan 800 leden en zo’n 100 alumnileden. De vereniging organiseert sociale- en studiegerelateerde activiteiten: van borrels tot vakevaluaties en van studiereizen tot lezingen. Een mooie manier om je medestudenten echt te leren kennen.  

Daarnaast heeft CoDe een eigen verenigingsweblog en wordt eenmaal per jaar een almanak uitgebracht. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.