Universiteit Leiden

nl en
Wiskunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Wiskunde (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie Wiskunde te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Studievereniging De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor studenten Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Leiden. Aan het begin van het collegejaar organiseert de vereniging een kennismakingsweekend waarin je kunt kennismaken met je studiegenoten. Daarnaast zijn er het hele jaar door vakinhoudelijke activiteiten als excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis, maar ook filmavonden en feesten. Ook koop je bij de Leidsche Flesch met korting je boeken.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.