Universiteit Leiden

nl en
Wiskunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Wiskunde (BSc)

Als je wiskunde studeert leer je ingewikkelde problemen met behulp van logische gedachtestappen en wiskundige structuren op creatieve manieren oplossen. Met een Wiskundediploma kun je op allerlei plekken in de samenleving terechtkomen.

Waarom wiskunde studeren?

Wiskunde is onmisbaar in veel gebieden en zie je overal terug in het dagelijks leven. Zo speelt wiskunde een fundamentele rol in de logistiek en telecommunicatie, in de beveiliging van het internetverkeer, in het klimaatdebat, bij het ontrafelen van het menselijk DNA, en in de financiële wereld. Wist je dat Google wiskundige algoritmen gebruikt om webpagina’s te ordenen? Met wiskunde kun je ingewikkelde problemen op een overzichtelijke manier in kaart brengen en vaak ook oplossen.

Laura Brandwacht

Wat maakt volgens Laura Wiskunde in Leiden uniek?

Laura Brandwacht

‘De opleiding is heel persoonlijk, er zijn kleine groepen en je hebt persoonlijk contact met de docenten. Je wordt voortdurend uitgedaagd, het is namelijk geen makkelijke studie. Ik vond het goed dat ik tijdens de studie werd gestimuleerd er alles uit te halen.’

Frank den Hollander

Waarom Wiskunde studeren in Leiden volgens Frank den Hollander?

Frank den Hollander

‘Wiskundestudenten zijn geïnteresseerd in structuren en verbanden. Ze vinden het een uitdaging om wiskundige problemen helder te krijgen en vervolgens op te lossen. In de bachelor ontdekken de studenten welke soort wiskunde ze leuk vinden en in welke richtingen hun talenten liggen.’

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Past deze studie bij jou?

Als wiskundige leer je structuren analyseren en herkennen, en leer je ingewikkelde problemen op een efficiënte manier oplossen.

  • Vind je het leuk een vakgebied te kiezen dat breed toepasbaar is?
  • Houd je van problemen kraken en ben je niet bang voor abstracte theorie?
  • Ben jij een doorzetter met een aanleg en interesse voor wiskunde?
  • Vind je exacte vakken leuk?

Dan is Wiskunde in Leiden zeker iets voor jou.

Lees meer over de toelatings- en aanmeldingseisen voor Wiskunde.

Waarom Wiskunde studeren aan de Universiteit Leiden?

  • In de opleiding Wiskunde komen fundamentele en toegepaste wiskunde aan bod. Je krijgt dus zowel een sterke theoretische basis als inzichten en vaardigheden in de toepassingen in de wiskunde aangeleerd.
  • In 2019 heeft de Keuzegids Universiteiten Wiskunde in Leiden wederom opnieuw uitgeroepen tot een van de beste universitaire opleidingen van Nederland.
  • In Leiden heb je de mogelijkheid een dubbele bachelor te volgen, bijvoorbeeld in combinatie met Natuurkunde, Sterrenkunde of Informatica.
  • Er zijn ruime mogelijkheden om de opleiding op maat te maken. Zo zijn er met uitgebreide keuzemogelijkheden, met name in het derde jaar.

Lees meer redenen om Wiskunde te studeren aan de Universiteit Leiden.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden