Universiteit Leiden

nl en
Wiskunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Wiskunde (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Wiskunde in Leiden is een kleinschalige studie waar je les krijgt van vooraanstaande wiskundigen. Je legt een sterke basis in de fundamentele wiskunde én je leert over de praktische toepassingen ervan.

Redenen om Wiskunde in Leiden te gaan studeren:

  • In Leiden krijg je een sterke basis in de fundamentele (zuivere) wiskunde. Ook leer je over de toepassingen ervan, waardoor je beschikt over belangrijke praktische vaardigheden.
  • Er is kleinschalig onderwijs en docenten zijn erg toegankelijk. Zo stap je gemakkelijk af op onze docenten voor extra uitleg en krijg je intensieve individuele begeleiding bij het bachelorproject in het derde jaar.
  • Er zijn ruime mogelijkheden om jouw opleiding op maat te maken door de uitgebreide keuzemogelijkheden in het tweede en derde jaar. Zo kun je zelf kiezen of je je meer richting de fundamentele of richting de toegepaste wiskunde wilt ontwikkelen.
  • De opleiding heeft veel contacten met bedrijven en organisaties. Dat biedt mogelijkheden voor een stageplek of om kennis te maken met een potentiële werkgever.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.