Universiteit Leiden

nl en
Wiskunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Wiskunde (BSc)

Vervolgopleidingen

Na het afronden van de bacheloropleiding volgen verreweg de meeste studenten de masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert studenten om na hun bacheloropleiding door te gaan met de masteropleiding.

Masteropleidingen

De tweejarige masteropleiding is door de aanwezigheid van veel buitenlandse studenten geheel Engelstalig. Op het gebied van wiskunde biedt de Universiteit Leiden zowel onderzoeksmasters als gecombineerde masters aan.

De onderzoeksspecialisaties binnen de master Mathematics zijn:

Ook kun je in Leiden een gecombineerde master volgen waarin je je richt op een specifiek werkveld (onderwijs, bedrijfsleven of wetenschapscommunicatie):

Ook andere masteropleidingen in binnen- en buitenland staan voor je open.

Afstuderen

Je sluit je masteropleiding af met een afstudeerproject waarin je zelfstandig wiskundig onderzoek doet. Dit kan toegepast onderzoek zijn bij een bedrijf, of fundamenteel onderzoek binnen het Mathematisch Instituut aan de Universiteit Leiden. Het afstudeerwerk beslaat in totaal 9 maanden (40 studiepunten) van je studie. Bij je afstudeerwerk krijg je uitgebreide begeleiding van docenten van de opleiding of van medewerkers van het bedrijf.

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren voer je onderzoek uit, schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden