Universiteit Leiden

nl en
Natuurkunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Natuurkunde (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie Natuurkunde te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Studievereniging De Leidsche Flesch

Als natuurkundestudent kun je lid worden van De Leidsche Flesch, de studievereniging van de opleidingen Natuurkunde, Sterrenkunde, Informatica en Wiskunde. Als lid kun je het hele jaar door deelnemen aan activiteiten zoals lezingen, excursies en studiereizen. De studievereniging organiseert ook borrels, feesten en pubquizzen. Zo leer je je studiegenoten op een leuke manier snel kennen.

Damesdispuut Phème

Sinds 2014 heeft De Leidsche Flesch er een dispuut bij, genaamd Phème. Dit dispuut is speciaal bedoeld voor de vrouwelijke leden van De Leidsche Flesch. Zo is er dit collegejaar een High Tea, cocktailavond en datediner georganiseerd.

Stichting Rino

Als natuurkundestudent kun je je aansluiten bij Stichting Rino om scholen door het hele land te bezoeken en daar spectaculaire proefjes op te voeren zoals het maken van citroenijs met vloeibaar stikstof. Op die manier laat je scholieren op een leuke manier kennismaken met de natuurkunde.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.