Universiteit Leiden

nl en
Natuurkunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Natuurkunde (BSc)

Deadlines voor aanmelden

Meld je op tijd aan! Check hieronder de aanmelddeadlines voor de opleiding Natuurkunde.

Aanmelddeadlines uitgesteld

***update ivm coronavirus***

Let op: in verband met de huidige omstandigheden heeft de Universiteit Leiden de volgende deadlines verschoven.

  • De deadline voor Nederlandse studenten om zich aan te melden voor een bacheloropleiding, in veel gevallen 1 mei, verschuift naar 1 juni. Dit geldt ook voor opleidingen met verplichte matching. Na 1 juni kun je je dus niet meer aanmelden voor een opleiding met verplichte matching.
  • De deadine voor EU/EER studenten is 15 juni.
  • De deadline voor niet-EU/EER studenten voor toelating voor een opleiding is verschoven naar 1 mei, de deadline voor de aanvraag voor visa is verschoven naar 15 juni
     

Als je in september 2020 wilt beginnen aan de bacheloropleiding Natuurkunde, moet je je eerst aanmelden bij Studielink. Dit doe je voor 1 mei 2020. Voor studenten die een visa of verblijfsvergunning nodig hebben geldt als deadline 1 april 2020.

Verplichte matching

Deelname aan de matching is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor de opleiding Natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Deadlines voor aanmelding voor deelname aan de verplichte matching zijn:

  • Uiterlijk 1 maart 2020 voor de Early Bird editie
  • Uiterlijk 8 mei 2020 voor de Tweede editie

Lees meer over de Verplichte Matching

Verzoek tot toelating

Als je niet direct toelaatbaar bent (zie aanmeldprocedure), moet je een toelatingsverzoek indienen. Start hier zo vroeg mogelijk mee, maar minstens een week voor de deadline van 1 mei. Het duurt namelijk enkele dagen voordat je de login-gegevens voor het online toelatingsportal van de Universiteit Leiden ontvangt. Daarnaast kan de Universiteit Leiden je nog vragen om aanvullende informatie om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen. Als je verzoek tot toelating op de deadline incompleet is, kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen. Klik hier voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.