Universiteit Leiden

nl en
Natuurkunde - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Natuurkunde (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Je kiest voor Natuurkunde wanneer wiskunde B en natuurkunde tot je sterke vakken behoren en je graag opgeleid wilt worden tot een kritische probleemoplosser met sterke analytische vaardigheden.

Redenen om Natuurkunde in Leiden te gaan studeren:

  • Je krijgt als student college van topwetenschappers, en je raakt tijdens je studie al snel betrokken bij onderzoek dat gerekend mag worden tot de internationale top. In Leiden stap je in een traditie van natuurkundige doorbraken en Nobelprijswinnaars zoals  Lorentz, Kamerlingh Onnes en Van der Waals.
  • Als ambitieuze student kun je een dubbele bachelor volgen. Na afronding behaal je dan twee bachelorsdiploma’s. Natuurkunde kan gecombineerd worden met de opleidingen Sterrenkunde, Wiskunde of (deels met) Informatica.
  • Als student kun je rekenen op goede en intensieve begeleiding. In Leiden krijg je zowel studiebegeleiding van een mentor, als vakinhoudelijke ondersteuning van een tutor.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.