Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science and Technology (BSc)

Studentenleven

Leiden en Delft zijn zeer geschikt om de MST te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Studentensteden Leiden en Delft

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa. Ook ben je in korte tijd in Delft. Delft bruist, net als Leiden, van het voorjaar tot en met het najaar van de activiteiten, zoals muziekfestivals en straattheater.

Wonen in Leiden of Delft?

De eerste anderhalf jaar heb je ongeveer evenveel colleges en practica in Leiden als in Delft. Je kunt dus gaan wonen in de stad waar jij je het prettigst voelt. Er is een uitstekende treinverbinding tussen Leiden en Delft. Het rooster voor MST is zo gemaakt dat je, als je nominaal studeert, niet op 1 dag in twee steden college hebt.

Studievereniging

Als MST-student kun je lid worden van het Chemisch Dispuut Leiden (CDL) en het Technologisch Gezelschap (TG) in Delft. Samen organiseren deze studieverenigingen jaarlijks het kennismakingsweekend voor eerstejaars MST-studenten. Ze organiseren daarnaast activiteiten zoals studiereizen, excursies, lezingen en symposia –  maar ook borrels, feesten en filmmiddagen. Zo leer je je studiegenoten snel kennen en ben je op een andere manier met je studie bezig.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.