Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science & Technology (BSc)

Collegegeld

De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van een aantal factoren: uit welk land je afkomstig bent, welke opleiding je doet en of je eerder al eens een opleiding hebt afgerond.

 

Het collegegeld voor het studiejaar 2020 – 2021 bedraagt voor:

  • Nederlandse, EU/EER, Zwitserse en Surinaamse studenten: €2.143,- per jaar. Per 1 september 2018 is het collegegeld voor eerstejaars gehalveerd. Kijk voor de voorwaarden en relevante informatie op de infographic van de Rijksoverheid.
  • Niet-EU/EER studenten: nog niet bekend (vorig jaar € 15.000,- per jaar)
  • Tweede bachelor: nog niet bekend (vorig jaar € 13.500,- per jaar)

Meer informatie over het collegegeld

Het wettelijk collegegeld geldt voor studenten die voor het eerst een bekostigde opleiding volgen en die de nationaliteit hebben van een van de volgende landen: 

België Bulgarije
Cyprus Denemarken
Duitsland Estland
Finland Frankrijk
Griekenland Hongarije
Ierland IJsland
Italië Kroatië
Letland Liechtenstein
Litouwen Luxemburg
Malta  Nederland
Noorwegen Oostenrijk
Polen Portugal
Roemenië Slovenië
Slowakije Spanje
Suriname Tsjechië
het Verenigd Koninkrijk Zweden
Zwitserland  

 

Kom je niet uit de EER, Suriname of Zwitserland, dan betaal je in principe een instellingstarief. Als je op basis van je verblijfsdocument in aanmerking komt voor studiefinanciering via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dan betaal je alsnog het wettelijke collegegeld. Welke verblijfsdocumenten je dan moet hebben kun je terugvinden in dit nationaliteitenschema.

Als je geen recht op studiefinanciering hebt en kom je niet uit de EER, Suriname of Zwitserland, dan geldt het volgende tarief:

Wettelijke collegegeld collegejaar 2020-2021: nog niet bekend (vorig jaar €15.000,- zowel voltijd als deeltijd)

Let op! Studeer je aan de Universiteit Leiden in het kader van een samenwerkingsovereenkomst, dat zijn de tarieven van toepassing die in de overeenkomst opgenomen zijn.

Ga je een tweede bacheloropleiding doen, dan betaal je het instellingstarief, dat hoger is dan het wettelijk collegegeld. Voor studenten met de nationaliteit van een EER-land (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden), Suriname of Zwitserland, die na september 1991 al een bachelorgraad, doctoraal, ingenieurs- of hbo-diploma hebben behaald, geldt het volgende instellingstarief:

Wettelijke collegegeld collegejaar 2020-2021: nog niet bekend (vorig jaar €13.500,- zowel voltijd als deeltijd)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.