Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science and Technology (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Wil je zowel een sterke theoretische basis in de scheikunde ontwikkelen als kennis van de technologische toepassingen? Dan is de bachelor MST misschien iets voor jou.

Redenen om MST te gaan studeren:

  • Het biedt een sterke basis in zowel de scheikunde (fundamentele kennis) als de scheikundige technologie. Bij andere universiteiten moet je vaak voor het eerste jaar al kiezen voor een richting. Bij MST kies je pas na anderhalf jaar waardoor je van beide richtingen een stevige basis hebt. Je wordt dus niet chemicus óf technoloog, maar beide.
  • Je kunt je in de studie in verschillende richtingen specialiseren door de ruime keuzemogelijkheden die er zijn. De keuzerichtingen zijn: materialen, synthese en technologie.
  • Tijdens de opleiding krijg je alle labvaardigheden aangeleerd en doe je al echt onderzoek bij onderzoeksgroepen van de universiteit.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (Delft)

Binnen de TU Delft is MST onderdeel van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW). De faculteit TNW is de grootste faculteit van de TU Delft en richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor technische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De faculteit biedt onderzoeksgericht onderwijs op bachelor-, master- en postacademisch niveau.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.