Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science and Technology (BSc)

Vervolgopleidingen

Na het afronden van de bacheloropleiding volgen verreweg de meeste studenten de masteropleiding. De Universiteit Leiden stimuleert studenten om na hun bacheloropleiding door te gaan met de masteropleiding.

Masteropleidingen

De meeste studenten kiezen voor de masteropleiding Chemistry of Chemical Engineering.

  • In Leiden is de master gericht op fundamenteel onderzoek naar de duurzaamheid en opslag van energie (Energy & Sustainability) en menselijke gezondheid en ziekte (Chemical Biology). Daarbinnen zijn de specialisatie in research, business, communicatie of onderwijs mogelijk.
  • De master Chemical Engineering in Delft is gericht op onderzoek op het gebied van functionele materialen en energie. Tijdens de master kun je kiezen voor de  richting Producttechnologie, procestechnologie of nucleaire technologie.

Ook andere masteropleidingen, in binnen- en buitenland, staan voor je open.
Lees meer over de masteropleidingen

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen solliciteren op een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren voer je onderzoek uit, schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Joeri

Welke master heeft Joeri gekozen?

Joeri

‘Na de MST-bachelor heb ik de master Chemistry in Leiden gedaan. Dat was een ideale combinatie; je krijgt een brede chemische basis, je leert alle labvaardigheden en tijdens de master doe je al echt onderzoek.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.