Universiteit Leiden

nl en
Molecular Science & Technology - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Molecular Science & Technology (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

MST biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten –zowel in Leiden en Delft- om je te helpen bij je studiekeuze.

Voor de opleidingen MST en LST kun je deelnemen aan het Online Proefstuderen: "Moderne chemie is overal". De module is  bedoeld om je te verdiepen in de studie en te bekijken welke studie bij je past.

De focus ligt op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk het leven en de gezondheid, ziekten en duurzame energie en chemie: allemaal wereldwijde problemen waar life sciences en de chemie een oplossing voor kunnen leveren.

In de module bekijk je verschillende onderwerpen vanuit het MST- en het LST-perspectief.

  • Je leert over het gebruik van koolhydraten in medicijnen, het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. Je krijgt een beeld van het reilen en zeilen van onderzoek in laboratoria rondom de life sciences en de chemie.
  • Je maakt kennis met de onderzoeksgebieden behorende bij de twee studies, zodat je het karakter van de twee studies en het verschil ertussen leert kennen.
  • Om een realistisch beeld van de studie te geven is het niveau van een deel van deze module gericht op dat van een beginnende student. Vergeet niet dat voor zowel de studie LST als MST veel kennis van wiskunde B, natuurkunde en scheikunde nodig is. Heb je die kennis én passie, meld je dan aan voor de LST/MST-online proefstudeer module: Moderne Chemie is overal.

Voor wie?

Het Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo, maar iedereen die overweegt om MST te gaan studeren is welkom om deel te nemen.

Aanmelden?

De online proefstudeer-module wordt aangeboden vanaf 2 juni 2020 en zal voor 5 weken open staan. Je kunt je via deze website aanmelden tot 27 mei 2020 12.00u. 

Leiden
Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen. Lees meer over de Open Dagen

Delft
De TU Delft organiseert ook Open Dagen, deze vinden plaats in oktober en mei. Tijdens deze dagen kun bij drie opleidingen langsgaan om onder meer workshops, rondleidingen en minicolleges te volgen. Je kunt hier verschillende opleidingspresentaties bijwonen en met studenten en studieadviseurs praten. Kijk voor de actuele data op opendagen.tudelft.nl.

De MST-presentaties tijdens de Open Dagen in Leiden en Delft zijn exact hetzelfde.

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Bij de TU Delft worden meeloopdagen georganiseerd waarbij je kan meelopen met een huidige MST- student. Je volgt dan het rooster wat die student die dag zelf ook volgt. Je kunt je hier opgeven voor een meeloopdag.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.