Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Eva Rademaker

Student

Eva Rademaker

,,Sinds kort woon ik met twee vriendinnen in Leiden, dat is heel gezellig. De stad is super mooi en omdat Leiden niet zo groot is, woon je overal dichtbij. Het is wel wennen dat ik nu zelf boodschappen moet doen en moet schoonmaken, er wordt niets meer voor je gedaan.’’

Max

Student

Max

“Je studententijd is echt een periode waarin je jezelf leert kennen. Ik heb zo ongelofelijk veel geleerd over mezelf en ik heb ook zoveel nieuwe dingen geleerd in het algemeen. Ik ben actief geworden binnen de studievereniging door commissies te doen en ben lid geworden bij het gezelligheidsdispuut van de studievereniging. Hier heb ik zo ongelooflijk veel leuke mensen ontmoet, dat zou ik echt niet willen missen!”

Khushi

Student

Khushi

“Leiden is een levendige studentenstad met veel activiteiten, verenigingen en evenementen. Hierdoor is er altijd wel iets te doen naast je studie en kun je je ook persoonlijk en sociaal ontwikkelen. Ik ben zelf lid geworden bij een vereniging waar ik heel veel leuke mensen heb ontmoet. Ik heb vrienden gemaakt voor het leven en herinneringen gemaakt om nooit te vergeten.”

Leiden studentenstad

Leiden is een ideale studentenstad. Het is compact met alles uit je studentenleven dicht bij elkaar: universiteitsgebouwen, studentenhuizen en verenigingen. Alles is op de fiets bereikbaar. In het historische centrum vind je alles wat je als student nodig hebt. Veel leuke kroegen en restaurantjes aan de gezellige grachten. Genoeg studie- en studentenverenigingen waar je nieuwe vrienden kunt maken. En meer dan genoeg sportverenigingen.

Studievereniging

De studievereniging Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S.) organiseert excursies, reizen, filmavonden, lezingen, sportdagen en feesten. Ook kun je via de M.F.L.S. je studiematerialen voor een scherpe prijs bestellen.

De M.F.L.S. organiseert veel voor internationale studenten. Bijvoorbeeld de vijfdaagse Leiden International Medical Students Conference (LIMSC), waar circa 800 medisch studenten uit de hele wereld bijeenkomen. Deelname is mogelijk in het 2e of 3e jaar. Ook is er een actief buddy systeem voor internationale studenten.

M.F.L.S.-bestuur 2022-2023

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.