Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Selectie en plaatsing

De Leidse bachelor Geneeskunde heeft plaats voor 315 eerstejaarsstudenten voor studiejaar 2018-2019. Deze studenten worden geplaatst via een selectieprocedure. Door middel van 2 selectierondes kunnen wij zien wat je in huis hebt. Voor jou is het een manier om te laten zien wat je kan en om te ervaren of Geneeskunde in Leiden bij je past.

Geneeskunde in Leiden: iets voor jou?

We zoeken studenten die in zes jaar een goede Leidse arts kunnen worden met een internationale en wetenschappelijke instelling. Via selectie kijken we of je in huis hebt wat hiervoor nodig is. Je hoeft niet in de zorg gewerkt te hebben of aan topsport te doen om een goede kans te maken. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, de benodigde basiskennis en vaardigheden hebt en dit kunt uitleggen. 

Selectie en plaatsing geneeskunde

Slechts een beperkt aantal studenten kan worden toegelaten tot de opleiding Geneeskunde. Daarom hanteert de Universiteit Leiden een selectiesysteem. In een aantal stappen laat je zien wat je kunt en kom je erachter of geneeskunde bij je past en of jij de kandidaat bent die het meest geschikt is voor de opleiding. Je volgt tijdens de selectie route A of route B.

In het onderstaande filmpje wordt het selectieproces toegelicht. 

Contact

Heb je vragen over de selectie en plaatsing voor Geneeskunde in Leiden? Mail dan naar het loket Selectie en plaatsing Geneeskunde, selectiegnk@lumc.nl