Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Na je studie

Na de bachelor kun je doorstromen in onze master Geneeskunde. Rond je die ook succesvol af, dan ben je basisarts. Daarna kun je je specialiseren, promotieonderzoek doen, of werken als basisarts.

Peter-Hans Tolen

Alumnus

Peter-Hans Tolen

“Tijdens de coschappen proef je een beetje van de verschillende specialisaties en ga je pas echt merken of je ergens thuishoort."

"Voordat ik begon wilde ik graag oogarts worden, maar tijdens de coschappen ontdekte ik cardiologie. Als ik thuiskwam na een hele dag ziekenhuis, ging ik met plezier tot laat studeren. Ik wilde écht graag weten hoe het hart werkte. Bij cardiologie zie je snel effect na een behandeling, dat spreekt me aan. Daarnaast zijn er veel verschillende facetten: bijvoorbeeld hartfalen, kleppenoperaties en hartecho’s.“

Vaardigheden Geneeskunde

In de bachelorfase werk je aan belangrijke vaardigheden voor het contact met patiënten. Voorbeelden hiervan zijn communicatie, praktische handelingen en samenwerking. Tevens leer je kritisch om te gaan met informatie, op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en zelf bij te dragen aan onderzoek. Op deze pagina staat wat je precies kunt doen met de geleerde vaardigheden.

Vervolgopleidingen Geneeskunde

Na de bachelor kun je automatisch doorstromen in de master Geneeskunde in Leiden. Rond je die ook succesvol af, dan ben je basisarts. De bachelor Geneeskunde kent ook lokale doorstroommogelijkheden naar de master Farmacie (via de route pre-master), de master Statistics & Data Science, de master Health, Ageing and Society, de master Population Health Management en de master Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies.

Wil je weten waar onze alumni meestal terechtkomen? Lees dan snel verder op de pagina arbeidsmarkt.

Loopbaanbegeleiding

Als student Geneeskunde krijg je begeleiding en hulp van studieadviseurs. Al vanaf het eerste studiejaar is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je cv. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren.

Bij de loopbaanadviseur van het LUMC kun je terecht voor loopbaanadvies. De loopbaanadviseur adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar is de loopbaanadviseur er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.