Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Arbeidsmarkt

Na het afronden van de master Geneeskunde heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen een tweede master te volgen, je te specialiseren of promotieonderzoek te doen. Ook kun je als basisarts gaan werken.

Na het afronden van de master heb je verschillende opties. In de onderstaande menu's worden deze toegelicht.

Veel afgestudeerde artsen kiezen ervoor om zich te specialiseren. Als je tot een specialisatie wordt toegelaten, kom je in een leer- en werktraject terecht van 2 tot 8 jaar. Een overzicht van onze medische vervolgopleidingen vind je op de website van het LUMC.

Als je bent afgestudeerd kun je promotieonderzoek gaan doen. Je bent dan maximaal vier jaar in dienst van een universiteit of een universitair medisch centrum. Na de promotie krijg je de titel doctor (dr.) en kun je verder als onderzoeker. Ook is het mogelijk om alsnog te solliciteren op een opleiding tot medisch specialist.

Je kunt ook besluiten om je niet (meteen) te specialiseren, maar als basisarts te gaan werken.

Werkveld alumni

Na de bachelor kun je automatisch doorstromen in de master Geneeskunde in Leiden. Rond je die ook succesvol af, dan ben je basisarts. De master duurt drie jaar en begint met clusters van coschappen met een gerichte voorbereidingsperiode. Het laatste jaar van de master, het schakeljaar, is een voorbereiding op het zelfstandig functioneren in de gezondheidszorg. Studenten kunnen zelf kiezen in welke discipline ze hun semi-artsstage volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.