Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Extra uitdaging

Naast de opleiding tot basisarts krijg je in Leiden alle ruimte om je studie te verbreden of te verdiepen door het volgens van Honours College of Honours Classes. Ook is het mogelijk om een bestuursjaar te doen.

Honours College

Bij het Honours College volg je extra onderwijs naast je reguliere studie. Samen met andere nieuwsgierige studenten word je uitgedaagd om over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van allerlei studies. Vaak is er ook ruimte om onderzoek, of een stage, te doen. Zo ontwikkel je een schat aan vaardigheden en groei je zowel op persoonlijk als academisch vlak. Lees meer over de verschillende (facultaire) trajecten van het Honours College.

Bachelor Honours Classes

Honours Classes zijn vakken die je naast je bachelor kunt volgen en over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen gaan. In deze vakken leer je nieuwe vaardigheden en werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Honours College Geneeskunde

Als student Geneeskunde kun je aan het Honours College Geneeskunde meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten.
In het honourstraject Geneeskunde maak je kennis met het (klinisch) wetenschappelijk onderzoek van het LUMC. Je kunt onder goede begeleiding deelnemen aan een onderzoeksproject.

In het eerste oriënterende jaar maak je van dichtbij kennis met de werkzaamheden, het onderzoek en de carrièremogelijkheden van artsen en onderzoekers in het LUMC. In het tweede en derde jaar kies je vervolgens bijvoorbeeld voor een specialistisch onderzoekstraject, waarbij je je onder andere kunt verdiepen in de Biomedische Wetenschappen of - onder goede begeleiding - kunt deelnemen aan een onderzoeksproject. Op die manier kunnen de trajecten een opstapje zijn naar een academische promotie.

  • Locatie: Leiden
  • Voertaal: Nederlands
  • Toegankelijk voor Geneeskundestudenten

Meer informatie is te vinden op de pagina van het Honours College Geneeskunde.

Andere vormen van extra uitdagingen

In Leiden krijg je alle ruimte om je studie Geneeskunde te verbreden of te verdiepen. Je hebt verschillende mogelijkheden:

Ben je geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Loop dan enkele dagdelen mee met de Raad van Bestuur en ontdek wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt.

Ben jij een organisatietalent? Help dan de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S) met het organiseren van activiteiten als excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten of de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Ook kun je door het doen van een commissie of aan de slag te gaan als jaarvertegenwoordiger bij de M.F.L.S echt invloed uitoefenen op het onderwijs in het LUMC.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.