Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (BSc)

Extra uitdaging

Naast de opleiding tot basisarts krijg je in Leiden alle ruimte om je studie te verbreden of te verdiepen door het volgens van Honours College of Honours Classes. Ook is het mogelijk om een bestuursjaar te doen.

Bachelor Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde bachelorstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken.

Honours College

Heb jij interesse in een extra uitdaging naast je studie? Neem dan deel aan het Honours College. Je volgt een traject van 30 EC om je kennis en vaardigheden verder te verbreden en te verdiepen, bij je eigen of een andere faculteit. Het onderwijs is kleinschalig, met volop keuzemogelijkheden. Je ontmoet studenten uit andere disciplines en leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken.

Bachelor Honours Classes

Lijkt het jou leuk om een vak te volgen dat buiten jouw comfortzone ligt? Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn uitdagende vakken ter verbreding naast je reguliere studie, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor Honours College-studenten is het volgen van een Bachelor Honours Class onderdeel van hun programma, maar ook als niet-honoursstudent ben je van harte welkom om je aan te melden.

LDE Bachelor Honours Programme Sustainability

Wil jij jouw kennis op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? Doe mee met het LDE Bachelor Honours Programme Sustainability (15 EC), een eenjarig interdisciplinair traject waaraan je als tweede- of derdejaars bachelorstudent kunt deelnemen. Je doet relevante kennis op, ontwikkelt vaardigheden en gaat aan de slag met actuele duurzaamheidsuitdagingen. Dit programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE). Studenten van alle drie de universiteiten kunnen deelnemen.

Master Honours Classes & Challenges

Sommige projectmatige vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. In kleine interdisciplinaire teams ga je aan de slag met de uitdaging van een partnerorganisatie. 

Honours College Geneeskunde

Als student Geneeskunde kun je aan het Honours College Geneeskunde meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten.
In het honourstraject Geneeskunde maak je kennis met het (klinisch) wetenschappelijk onderzoek van het LUMC. Je kunt onder goede begeleiding deelnemen aan een onderzoeksproject.

In het eerste oriënterende jaar maak je van dichtbij kennis met de werkzaamheden, het onderzoek en de carrièremogelijkheden van artsen en onderzoekers in het LUMC. In het tweede en derde jaar kies je vervolgens bijvoorbeeld voor een specialistisch onderzoekstraject, waarbij je je onder andere kunt verdiepen in de Biomedische Wetenschappen of - onder goede begeleiding - kunt deelnemen aan een onderzoeksproject. Op die manier kunnen de trajecten een opstapje zijn naar een academische promotie.

  • Locatie: Leiden
  • Voertaal: Nederlands
  • Toegankelijk voor Geneeskundestudenten

Meer informatie is te vinden op de pagina van het Honours College Geneeskunde.

Andere vormen van extra uitdagingen

In Leiden krijg je alle ruimte om je studie Geneeskunde te verbreden of te verdiepen. Je hebt verschillende mogelijkheden:

Ben je geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Loop dan enkele dagdelen mee met de Raad van Bestuur en ontdek wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt.

Ben jij een organisatietalent? Help dan de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S) met het organiseren van activiteiten als excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten of de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Ook kun je door het doen van een commissie of aan de slag te gaan als jaarvertegenwoordiger bij de M.F.L.S echt invloed uitoefenen op het onderwijs in het LUMC.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.