Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

De master Geneeskunde bereidt je voor op een toekomst als basisarts. Na het afronden van de opleiding kun je direct aan de slag bij verschillende zorginstellingen of organisaties. Ook kun je er dan voor kiezen om je te specialiseren of te promoveren.

Waarom de master Geneeskunde?

Voordat je jezelf basisarts mag noemen, moet je eerst de driejarige master Geneeskunde afronden. Gedurende de master leer je hoe je patiënten kunt behandelen, ziektes kunt voorkomen en ontwikkel je een kritische wetenschappelijke blik. Het grootste deel van de driejarige master bestaat uit coschappen. Tijdens deze stages pas je in de praktijk toe waar de Bachelor je op heeft voorbereid (medische kennis, vaardigheden en professioneel gedrag).

Waarom de master Geneeskunde in Leiden?

  • Je ontwikkelt een brede wetenschappelijke basis. De opleiding is kritisch-wetenschappelijk georiënteerd
  • Je krijgt de gelegenheid om in het buitenland stages te lopen. Vanaf het eerste jaar krijg je daar in elk studiejaar de kans voor. Vooral in het derde jaar kun je overal terechtkomen. Een kleine greep uit de mogelijkheden: Suriname, Zuid-Afrika, Groot Brittannië, Zweden, Verenigde Staten en Duitsland
  • Je loopt goed voorbereid en goed begeleid (vaste begeleider per coschap en drie jaar lang dezelfde mentor) lange stages op één werkplek.

Is de Master Geneeskunde iets voor jou?

Artsen en wetenschappers in het LUMC leiden artsen op met dezelfde eigenschappen: capable, caring en curious. Daarom is het van belang dat je

  • hard wil werken aan kennis, vaardigheden  en competenties
  • wilt samenwerken
  • betrokken bent, je goed inleeft en oprechte belangstelling hebt voor patiënten
  • nieuwsgierig en kritisch bent: je wilt alles weten van het menselijk lichaam en van de ontwikkelingen in de wetenschap.

Daarnaast moet je in het bezit zijn van een bachelor Geneeskunde en graag basisarts willen worden.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden