Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

De apotheker van de toekomst is naast een geneesmiddelenexpert ook mede-behandelaar. Er is een steeds grotere behoefte aan apothekers die kennis hebben van farmaceutische producten én de patiëntenzorg. De masteropleiding Farmacie in Leiden speelt hier gericht op in.

Farmacie in Leiden

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom de master Farmacie in Leiden?

De masteropleiding Farmacie wordt aangeboden in het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zijn hier sterk aan elkaar verbonden. Verder zijn er de volgende redenen om voor Farmacie in Leiden te kiezen:

  • Met de uitgebreide theoretische kennis over geneesmiddelen en de nodige praktijkervaring in de zorg voldoe je als Leidse apotheker aan de vraag naar farmaceutisch zorgverleners uit het beroepsveld.  
  • Vanaf week 4 loop je verschillende coschappen in openbare, poliklinische of ziekenhuisapotheken. Je komt hierdoor in aanraking met complexe zorgvragen. 
  • Door het kleinschalige en persoonlijke karakter van de opleiding krijg je snel en gerichte feedback. Wij luisteren goed naar onze studenten, waardoor jij veel inspraak hebt binnen de opleiding. 
  • Je komt al snel in contact met andere zorgverleners, hierdoor leer je de zorg al snel in de breedte kennen.

Geïnteresseerd? Lees dan meer over ons programma. 

Is de master Farmacie iets voor jou?

De masteropleiding Farmacie aan de Universiteit Leiden wil apothekers opleiden die de rol vervullen van zorgverlener, medebehandelaar én geneesmiddelexpert. Je kijkt niet alleen naar de chemie van geneesmiddelen, maar leert het hele plaatje te overzien en uit te gaan van de patiënt.

  • Ben jij geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op farmaceutisch vlak?
  • Werk jij nauwkeurig en kun je omgaan met een grote studielast?
  • Spreekt een multidisciplinaire benadering je aan?
  • Kun jij omgaan met een grote studielast het hele plaatje overzien en wil je de patiënt vooropstellen?

Dan is de masteropleiding Farmacie in Leiden zeker iets voor jou.  

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.