Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Er is eens steeds grotere behoefte aan apothekers die kennis hebben van farmaceutische producten én de patiëntenzorg. De masteropleiding Farmacie in Leiden speelt hier goed op in. Door theoretisch onderwijs af te wisselen met coschappen word je bij ons klaargestoomd tot apotheker van de toekomst.

Heijden

Sanne van der Heijden

Heijden

"De huidige zorg vraagt om een nieuw soort apotheker waar ik een visie op heb. Die visie kan ik kwijt bij het mede opleiden van die nieuwe apothekers."

"Betrokken zijn bij de complete ontwikkeling van deze opleiding is een geweldige leerervaring. Het is mooi om te zien hoe de studenten groeien bij het doorlopen van ons programma!"

Odijk

Denise Odijk

Odijk

"Van tevoren wist ik niet dat ik zoveel kon leren in een half jaar. Door het lopen van coschappen verdiep je niet alleen de inhoudelijke stof, maar ontwikkel je jezelf ook door het patiëntencontact."

Waarom de master Farmacie in Leiden?

De masteropleiding Farmacie wordt aangeboden in het Leids Universitair Medisch Centrum. Onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zijn hier sterk aan elkaar verbonden. Verder zijn er de volgende redenen om voor Farmacie in Leiden te kiezen:

  • Met de uitgebreide theoretische kennis over geneesmiddelen en de nodige praktijkervaring in de zorg voldoe je als Leidse apotheker aan de vraag naar farmaceutisch zorgverleners uit het beroepsveld.  
  • Vanaf week 4 loop je verschillende coschappen in openbare, poliklinische of ziekenhuisapotheken. 
  • We bieden een groot aantal coschappen aan in de Randstad. Je komt hierdoor in aanraking met complexe zorgvragen. 
  • Door het kleinschalige en persoonlijke karakter van de opleiding krijg je snel en gerichte feedback. Daarnaast luisteren wij goed naar onze studenten, waardoor jij veel inspraak hebt binnen de opleiding. 
  • Je komt al snel in contact met andere zorgverleners, hierdoor leer je de zorg al snel in de breedte kennen.

Farmacie in Leiden

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Is de master Farmacie iets voor jou?

De masteropleiding Farmacie aan de Universiteit Leiden wil apothekers opleiden die de rol vervullen van zorgverlener, medebehandelaar én geneesmiddelexpert. Je kijkt niet alleen naar de chemie van geneesmiddelen, maar leert het hele plaatje te overzien en uit te gaan van de patiënt.

  • Ben jij geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op farmaceutisch vlak?
  • Werk jij nauwkeurig en kun je omgaan met een grote studielast?
  • Spreekt een multidisciplinaire benadering je aan?
  • Kun jij omgaan met een grote studielast het hele plaatje overzien en wil je de patiënt vooropstellen?

Dan is de masteropleiding Farmacie in Leiden zeker iets voor jou.  

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden