Universiteit Leiden

nl en

Farmacie (MSc)

Er is steeds meer behoefte aan apothekers die zowel kennis hebben van farmaceutische producten als van patiëntenzorg, en daarmee in feite farmaceutische zorgverleners zijn. De masteropleiding Farmacie van de Universiteit Leiden komt aan deze behoefte tegemoet.

Sanne van der Heijden

Docent Farmacie

Sanne van der Heijden

"De huidige zorg vraagt om een nieuw soort apotheker waar ik een visie op heb. Die visie kan ik kwijt bij het mede opleiden van die nieuwe apothekers. Betrokken zijn bij de complete ontwikkeling van deze opleiding is een geweldige leerervaring. Het is mooi om te zien hoe de studenten groeien bij het doorlopen van ons programma!"

Waarom een master Farmacie?

De driejarige Nederlandstalige masteropleiding Farmacie leidt op tot basisapotheker. Je volgt thematisch onderwijs, geordend rondom patiëntgroepen en veel voorkomende aandoeningen. Tijdens de coschapweken binnen een thema doe je gelijk  veel ervaringen in de praktijk op.  Je leert op wetenschappelijke wijze zorgvragen van patiënten en zorgverleners te beantwoorden om zo kwalitatief hoogstaande farmaceutische zorg te kunnen bieden.

Waarom de master Farmacie in Leiden?

  • Je leert direct in de praktijk. Vanaf de vierde week volg je drie dagen per week farmaceutische coschappen. Je hebt daardoor vroeg contact met apothekers, andere zorgprofessionals en met patiënten. Uiteindelijk rond je de master af met een semi-apothekersstage.
  • Je krijgt onderwijs van docenten die praktiserend (ziekenhuis)apotheker zijn. Het contact is persoonlijk, omdat de opleiding kleinschalig is.
  • Je hebt ruime mogelijkheden om je wetenschappelijke onderzoeksstage in binnen- of buitenland te volgen aan een universiteit of in de praktijk van een apotheek.

Is de master Farmacie iets voor jou?

Voortdurende vernieuwingen en verbeteringen in de farmaceutische zorg, de opkomst van complexe geneesmiddelen, toenemende kennis over de diversiteit van patiëntenpopulaties en de focus op geïndividualiseerde patiëntenzorg vragen om een apotheker met een expertise die hierop is afgestemd. De masteropleiding Farmacie aan de Universiteit Leiden wil apothekers opleiden die de rol vervullen van zorgverlener, medebehandelaar én geneesmiddelexpert. Je kijkt niet alleen naar de chemie van geneesmiddelen, maar leert het hele plaatje te overzien en uit te gaan van de patiënt.

  • Ben jij geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op farmaceutisch vlak?
  • Werk jij nauwkeurig en kun je omgaan met een grote studielast?
  • Spreekt een multidisciplinaire benadering je aan?
  • Kun jij omgaan met een grote studielast het hele plaatje overzien en wil je de patiënt vooropstellen?

Dan is de masteropleiding Farmacie in Leiden zeker iets voor jou.  

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden