Universiteit Leiden

nl en

Criminologie (BSc)

Na je studie

De meeste studenten Criminologie vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie.

Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. Je kunt ook terechtkomen in een management- of beleidsfunctie bij de politie of justitie, de reclassering, slachtofferhulp of het gevangeniswezen. Tegenwoordig komen ook veel criminologen terecht bij banken, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen om fraude en organisatiecriminaliteit op te sporen. Ook in de beveiligingsbranche en het bedrijfsleven is er op managementniveau plaats voor criminologen.

Wat weet je en wat kun je na je bachelordiploma

Je hebt een brede kennis van verschillende wetenschapsgebieden en weet die gericht in te zetten bij de bestrijding van criminaliteit in de samenleving. Als criminoloog heb je de kennis en vaardigheden in huis om vraagstukken rond dat onderwerp vanuit zowel juridisch als sociaalwetenschappelijk oogpunt te bekijken.

Toekomstperspectief

Na de bachelor Criminologie heb je de keuze uit twee verschillende masters:

De master Criminaliteit en rechtshandhaving kent twee afstudeerrichtingen:

Beide masters bereiden je voor op de arbeidsmarkt door middel van het aanleren van wetenschappelijke vaardigheden die je gedurende een stage in de praktijk zal brengen en waarmee je je eigen onderzoek zal uitvoeren.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden