Universiteit Leiden

nl en

Criminologie (BSc)

Aanmeldprocedure

Studenten die aan de Universiteit Leiden willen gaan studeren, starten met een aanmelding in Studielink. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding in Studielink, ontvang je de link naar het online aanmeldportaal (uSis).

Correspondentie

Tijdens het traject ontvang je belangrijke berichten per e-mail. Voor selectie en plaatsing gebruiken wij het e-mailadres en andere gegevens die je hebt ingevoerd in Studielink. Zorg dus dat het juiste (prive)e-mailadres is geregistreerd en/of deze berichten niet in je spamfolder terecht komen. Het missen van - en dus niet tijdig reageren op - belangrijke berichten kan tot gevolg hebben dat je verder niet mee kunt doen aan de selectieprocedure.

Meld je in Studielink aan voor de opleiding. Klik hier voor meer informatie over hoe je je aanmeldt in Studielink.

Heb je nog vragen over Studielink? Raadpleeg dan de ‘Ik heb een vraag’ pagina van Studielink.

Na je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met logingegevens voor het online portaal uSis. Activeer je account via de link in de mail. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, neem dan contact op met de Frontoffice Studentenzaken.

Je krijgt o.a. toegang tot de tegel 'Aanmelding Opleiding'.

Tegel Aanmelding Opleiding

In deze tegel moet je je cijfers van je vooropleiding in te dienen. Kies bij 'Benodigde documenten voor selectie' jouw vooropleiding en dien je cijfers in. Zorg ervoor dat je uploads aan alle vereisten voldoen. Als dit niet het geval is, krijg je van ons bericht. Uitleg over hoe je het registratiesysteem voor Selectie en Plaatsing gebruikt vind je in de instructie.

Heb je stap 1 en 2 doorlopen vóór de deadline, dan mag je meedoen aan de selectietoets. Deelname aan de selectietoets is verplicht en zal plaatsvinden op zaterdag 3 februari 2024. Iedereen die zich (voor de deadline) via Studielink heeft aangemeld, ontvangt circa twee weken voor de selectietoets een uitnodiging met nadere info.

Vanaf 15 april kun je op Studielink je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt, heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een e-mail.

Volg verder onderstaande stappen om je inschrijving als student aan de Universiteit Leiden af te ronden.

  • Bekijk in het online aanmeldportaal (uSis) of je nog documenten moet indienen om je toelating te voltooien. Lever ze in volgens de instructies in uSis.
  • Regel de betaling van het collegegeld voor de startdatum van je studie. Je ontvangt een e-mail met informatie over de verschillende betaalopties en verdere instructies.
  • Op Je bent student vind je tips voor een goede voorbereiding, zoals de introductiedagen en het vinden van een kamer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.