Universiteit Leiden

nl en

Criminologie (BSc)

Aanmeldprocedure

Studenten die aan de Universiteit Leiden willen gaan studeren, starten met een aanmelding in Studielink. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding in Studielink, ontvang je de link naar het online aanmeldportaal (uSis).

Correspondentie

Tijdens het traject ontvang je belangrijke berichten per e-mail. Voor selectie en plaatsing gebruiken wij het e-mailadres en andere gegevens die je hebt ingevoerd in Studielink. Zorg dus dat het juiste e-mailadres is geregistreerd en/of deze berichten niet in je spamfolder terecht komen. Het missen van - en dus niet tijdig reageren op - belangrijke berichten kan tot gevolg hebben dat je verder niet mee kunt doen aan de selectieprocedure.

Log in op Studielink en volg de instructies.

Hoe meld ik me aan in Studielink?
Vraag allereerst op Studielink een inlogcode aan. Als je dit hebt gedaan, kun je op de site je gegevens invullen en opgeven welke opleiding je wilt volgen. Houd onderstaande documenten en gegevens bij de hand wanneer je je gegevens invoert via Studielink:

  • Je DigiD.
  • Eventueel je onderwijsnummer of O&W correspondentienummer. Als je dit al hebt, staat het op de brieven die je van DUO hebt ontvangen.
  • Als je je diploma al gehaald hebt: je cijferlijst van de middelbare school en de datum waarop je je diploma hebt gehaald. 

Als je in Nederland woont en een Burgerservicenummer hebt, meld je je op Studielink aan met je DigiD.

Als je nog geen DigiD hebt, kun je dat via de site van Studielink of DigiD aanvragen. Na aanvraag van je DigiD duurt het ongeveer 5 dagen voordat je de activeringscode per post ontvangt. Met je DigiD worden je gegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie gecontroleerd. Als die controle om wat voor reden dan ook niet lukt, krijg je een mailtje van Studielink dat je een kopie van je paspoort moet opsturen naar de Universiteit Leiden.

Als je geen Burgerservicenummer hebt of als je een buitenlands woonadres hebt, kun je bij Studielink een inlogcode aanvragen.

Na  je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen verschillende e-mails, waaronder:

  • Een bevestiging dat je een aanmelding voor een bacheloropleiding hebt ingediend in Studielink.
  • Logingegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis).

Na je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen logingegevens voor het online portaal uSis. Activeer je account via de link in de mail. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, neem dan contact op met de Centrale Helpdesk.

Je krijgt o.a. toegang tot de volgende twee menu's:

Menu Aanmelding Opleiding
Ben je niet direct toelaatbaar met je vooropleiding dan moet je vóór de deadline een toelatingsverzoek indienen via het menu Aanmelding Opleiding.  
Doorloop de stappen en uploadt de benodigde documenten om je toelatingsverzoek compleet te maken en in te dienen. Volg de aanwijzingen hierbij zorgvuldig op. Let op: deze toelatingsprocedure staat los van de selectie en plaatsingsprocedure.
Na betaling van de administratiekosten (zie voor eventuele vrijstelling het menu) wordt je toelatingsverzoek in behandeling genomen.
Het Admissions Office controleert of je toelatingsverzoek compleet is en stuurt je binnen ongeveer 4 tot 6 weken bericht of je toegelaten kunt worden. Als Admission Office besluit dat je niet wordt toegelaten, kun je niet starten met de opleiding ongeacht de uitkomst van het selectieproces.

Menu Selectie & Plaatsing
Alle kandidaten (zowel direct als niet direct toelaatbaar) moeten via het menu Selectie & Plaatsing cijfers van hun vooropleiding indienen. Deze procedure staat los van de toelatingsprocedure. Zie de instructie bij Benodigde documenten voor selectie.

Heb je stap 1 en 2 doorlopen voor de deadline, dan mag je meedoen aan de selectietoets. Deelname aan de selectietoets is verplicht en zal plaatsvinden op zaterdag 5 februari 2022. De selectietoets zal op afstand (digitaal) worden afgenomen. Studenten die zich hebben aangemeld via Studielink, ontvangen circa twee weken voor de selectietoets een uitnodiging met naderende info.

Vanaf 15 april kun je op Studielink je rangnummer zien. Als je een plaats aangeboden krijgt, heb je twee weken de tijd om deze plaats te accepteren. Krijg je geen plaats aangeboden? Het kan zo zijn dat je alsnog een plaats krijgt aangeboden als een andere student zijn plaats niet accepteert. Je ontvangt in dat geval een e-mail.

Volg verder onderstaande stappen om je inschrijving als student aan de Universiteit Leiden af te ronden.

  • Bekijk in het online aanmeldportaal (uSis) of je nog documenten moet indienen om je toelating te voltooien. Lever ze in volgens de instructies in uSis.
  • Regel de betaling van het collegegeld voor de startdatum van je studie. Je ontvangt een e-mail met informatie over de verschillende betaalopties en verdere instructies.
  • Op Je bent student vind je tips voor een goede voorbereiding, zoals de introductiedagen en het vinden van een kamer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.