Universiteit Leiden

nl en

Criminologie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Hoeveel misdaden worden er gepleegd en door wie? Zijn deze misdaden te voorkomen? Hoe help je slachtoffers het best? Buig je over dit soort actuele vragen bij Criminologie in Leiden.

Criminologie in Leiden

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De 5 redenen om Criminologie te studeren in Leiden

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie, in misschien wel de mooiste en gezelligste studentenstad van Nederland.
  2. Je ontwikkelt een brede blik op criminologie, vanuit de wetenschappelijke theorie en vooral ook vanuit de praktijk. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  3. Je kunt kiezen uit interessante specialisaties. Ook kun je vakken volgen aan een van onze andere topfaculteiten, zoals Sociale wetenschappen.
  4. Jouw docenten hebben veel praktijkervaring en kunnen je helpen bij het vinden van een passende stage.
  5. Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, zowel voor onderwijs als onderzoek.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.