Universiteit Leiden

nl en

Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie BFW te combineren met je persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Leiden: Feels Like Home

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Suzanne van Leerdam

Ouderejaars

Suzanne van Leerdam

'Onze studievereniging Aesculapius organiseert allerlei activiteiten, zoals borrels, lunchlezingen door gastsprekers, symposia en een jaarlijkse studiereis. Afgelopen jaar zijn we met de studiereis tien dagen naar Parma en Milaan in Italië geweest. We hebben daar verschillende biofarmaceutische bedrijven en de universiteit van Parma bezocht. Het is misschien een grote studie, maar via de studievereniging kun je makkelijk je medestudenten leren kennen.'

Studievereniging Aesculapius

Als BFW-student kun je lid worden van de Leidsche Pharmaceutische Studentenvereniging Aesculapius. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals lezingen over bio-farmaceutische onderwerpen, excursies naar bedrijven in het binnen- en buitenland, maar ook sportdagen, borrels en feesten. Daarnaast leer jij je studiegenoten op een informele manier kennen. Lees meer op de website van Aesculapius.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.