Universiteit Leiden

nl en
Bio-Farmaceutische Wetenschappen - Universiteit Leiden - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie BFW te combineren met je persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Marijke Grundeken

Student

Marijke Grundeken

‘Leiden is een heel leuke stad. Het centrum is erg knus en alles zit lekker dicht bij elkaar. Net buiten de drukte ligt de universiteitsbibliotheek. Hoewel ik nog niet op kamers woon, ben ik regelmatig met vrienden in Leiden te vinden.’

Studievereniging Aesculapius

Als BFW-student kun je lid worden van de Leidsche Pharmaceutische Studentenvereniging Aesculapius. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals lezingen over bio-farmaceutische onderwerpen, excursies naar bedrijven in het binnen- en buitenland, maar ook sportdagen, borrels en feesten. Daarnaast leer jij je studiegenoten op een informele manier kennen. Lees meer op de website van Aesculapius.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden