Universiteit Leiden

nl en
Bio-Farmaceutische Wetenschappen - Universiteit Leiden - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Bio-Farmaceutische Wetenschappen biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten. Lijkt je dit wel wat? Geef je dan op. De opleiding neemt contact met je op om een geschikte datum te vinden. 

Wat is het?

Tijdens het Online Proefstuderen werk je aan online studiemateriaal en een aantal bijbehorende opdrachten. Hier ga je gedurende een cursusperiode van vier weken gemiddeld twee à drie uur per week zelfstandig mee aan de slag. Je krijgt toegang tot het materiaal en de opdrachten via de digitale leeromgeving Blackboard. Vanuit de opleiding krijg je (inhoudelijke) begeleiding via Blackboard.

Waarom Online Proefstuderen?

Online Proefstuderen is inhoudelijk representatief voor de opleiding en wordt tweemaal per jaar aangeboden. Door het werken aan het online programma van een opleiding krijg je een beter beeld of deze opleiding geschikt voor je is. Online Proefstuderen is aangepast aan het niveau van 5 vwo.

Voor wie?

  • Het Online Proefstuderen is met name geschikt voor 5 en 6 vwo, maar iedereen die overweegt om BFW te gaan studeren is welkom om deel te nemen (dus ook mensen die geen vwo-leerling (meer) zijn).
  • Deze activiteit kan in de Tweede Fase gebruikt worden voor Oriëntatie op Vervolgonderwijs (OVO) en Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB): bij een voldoende resultaat ontvangen deelnemers een certificaat van de Universiteit Leiden met vermelding van het aantal bestede studielasturen (slu). Let op: Bij het Online Proefstuderen geldt uitsluitend individuele deelname; het is absoluut niet de bedoeling dat je met anderen samenwerkt.

Deelname aan Online Proefstuderen wordt sterk aangeraden aangezien je dan in een vroeg stadium een beter beeld van de opleiding krijgt. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten in Online Proefstuderen wordt door de studenten lager ervaren dan die van de opdrachten van Verplichte Matching. De onderwerpen die aan bod komen zijn echter gelijkwaardig (maar niet identiek). De eerst volgende editie van Online Proefstuderen vindt plaats in oktober 2019 (aanmelden is nog niet mogelijk).

 

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden