Universiteit Leiden

nl en
Bio-Farmaceutische Wetenschappen - Universiteit Leiden - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Bio-Farmaceutische Wetenschappen biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriƫnteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Je neemt deel aan online onderwijs met opdrachten en filmpjes die je thuis of op school zelfstandig uitwerkt. Studenten of docenten van de opleiding begeleiden je hierbij.
Lees meer over Online Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Online Proefstuderen bij BFW

We raden iedereen aan deel te nemen aan Online Proefstuderen. Online proefstuderen wijkt bij BFW op enkele punten af van andere online proefstudeermodules:

  • De BFW module wordt 4 keer per jaar aangeboden (start op 16 oktober 2017, 15 januari, 26 februari en 23 april 2018.) Je kunt je aanmelden door te klikken op de agendaberichten rechts in je scherm ('Proefstudeerdagen')
  • De module duurt bij BFW 4 weken in plaats van 8 weken. Dit is ruim voldoende tijd om de module af te kunnen ronden.
  • Bij de opleiding BFW is Verplichte Matching van toepassing. Online Proefstuderen geeft een goed beeld van de inhoud van de studie BFW. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten wordt door de studenten lager ervaren dan die van de opdrachten van Verplichte Matching. De onderwerpen die aan bod komen zijn echter gelijkwaardig (maar niet identiek). Deelname aan Online Proefstuderen is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden aangezien je dan in een vroeg stadium een beter beeld van de opleiding krijgt.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden