Universiteit Leiden

nl en

Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Je kiest voor de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen wanneer je sterk geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van en het onderzoek naar de werking van geneesmiddelen.

Redenen om BFW in Leiden te studeren:

  • Het is de enige studie in Nederland die zich volledig op het geneesmiddelenonderzoek richt. Je komt met alle facetten van het geneesmiddelenonderzoek in aanraking.
  • Het onderwijs van de studie wordt verzorgd door het internationaal hoog aangeschreven onderzoeksinstituut Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR). Tijdens de studie merk je dat als student doordat je meeloopt met langlopende (onderzoeks)projecten en les krijgt van onderzoekers. Zo ben je als eerst op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
  • De opleiding is gesitueerd op het Leiden Bio Science Park en werkt samen met de internationale (farmaceutische) industrie. Als BFW-student profiteer je van de vele contacten die de opleiding heeft met farmaceutische bedrijven, biotechnologiebedrijven en medische centra.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.