Universiteit Leiden

nl en

Corinne Hofman nieuw lid KNAW

Corinne Hofman, Leids hoogleraar Archeologie van het Caribisch gebied, is gekozen tot lid van de KNAW. ‘Haar werk is origineel en vernieuwend en heeft een grote maatschappelijke relevantie.’

Origineel en vernieuwend

Corinne Hofman
Corinne Hofman

Corinne Hofman, naast hoogleraar ook decaan van de faculteit Archeologie, is volgens de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) een van de meest vooraanstaande archeologen ter wereld. Met haar onderzoek wil ze het verhaal over de kolonisatie van de Amerika’s aanvullen vanuit het perspectief van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking. Ze combineert daarvoor innovatieve archeologische methoden met inzichten uit de alfa-, beta- en gammawetenschappen. Met deze integratie van benaderingen herschrijft ze de geschiedenis van een complex gebied. Haar werk is origineel en vernieuwend, en heeft grote maatschappelijke relevantie.

Prijzen en subsidies

Hofman verwierf een imposante reeks wetenschappelijke erkenningen, waaronder een Vidi- en een Vici-subsidie van NWO, de Merianprijs voor vrouwen in de wetenschap van de KNAW, een ERC Synergy Grant (samen met Willems, Davies en Brandes), en in 2014 de NWO Spinoza Premie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.

KNAW kiest zestien nieuwe leden

De KNAW heeft er zestien nieuwe leden bij. Leden zijn vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines en worden gekozen op grond van voordrachten van peers binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa vijfhonderd leden. Zij zijn ingedeeld bij de afdeling NWO afdeling Letterkunde dan wel de afdeling Natuurkunde. In september 2015 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam.

(12 mei 2015)

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.